mainos
mainos

Olutvaikuttaja juhlii partaansa

Pitkän linjan olutvaikuttaja, Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja Timo Alarik Pakkanen juhlii tällä viikolla kunnioitettavaan ikään ehtinyttä partaansa.

Tämä nyt viisikymmentävuotias parta on syntynyt Tampereella 1967, kun Timo Pakkasen parranajokone meni rikki ja parranajo jäikin vähän pidemmäksi aikaa. Partaa hän juhlii ensimmäistä kertaa.

– Halusin juhlia vapaamuotoisesti ja kerätä yhteen ystäviä, yhteistyökumppaneita ja oluesta pitäviä kavereita, kertoo Pakkanen.

Pakkanen on isolle yleisölle tunnettu joulupukkina, mutta hänellä on myös kunnioitettava ura oluen parissa. Herätyksen olueen hän sai nuorena miehenä Kölnissä, jossa osti pilaantuneen maidon tilalle vaalean hedelmäistä kölschiä.

– En sitten toista kertaa maitoa ostanut, toteaa Pakkanen.

Nyt lempioluttyylejä ovat brittiläiset real alet sekä tummat oluet. Arkisin Pakkaselle maistuu suomalainen vaalea lager-olut.

– Pyrin maistamaan pienpanimo-oluita, mutta tuntuu että niitä tulee niin paljon markkinoille, ettei millään ehdi maistamaan kaikkia.

Pakkanen perusti vuonna 1978 Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan, jonka puheenjohtajana hän toimi 37 vuotta. Perustamiskokous oli aikoinaan helsinkiläisessä Pub Angleterressä, joka on Pakkasen kantaravintola vieläkin. Veljeskunta on vienyt oluen ilosanomaa eteenpäin sekä Suomessa että maailmalla ja heidän aikaansaannostaan on muun muassa keväällä pidettävä Ottoviikko, joka kestää Oton päivästä Yrjön päivään. Oton päivänä valitaan myös Veljeskunnan Ottopoika. Pakkanen on lisäksi toiminut neljä vuotta Olutliiton hallituksessa ja perustanut myös Underbergin Ystävät Suomessa -nimisen yhdistyksen.