Olvi kyseli ja kansa vastasi. Skotlanti voitti!

Kansa päätti ja Olvi toi Pint Pleasen kanssa palan Skotlantia Suomen oluthyllyille

Olvi Winter Ale on kehitetty yhteistyössä kuluttajien kanssa. Olvi teki Pint Pleasen toimesta alkuvuodesta kaikille kuluttajille avoimen kausiolutäänestyksen, jossa sai äänestää kolmesta eri maateemasta, niiden alla olevasta eri alaoluttyylistä ja kolmesta katkerotasosta. Aiheesta lisää oheisella videolla kertovat Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä sekä Pint Pleasen toimitusjohtaja Juha Karppinen. 

Olvin panimomestari Silja Hylkinen on oluen ammattilainen toisessa polvessa. Videolla Silja kertoo. kuinka Scottish Export Ale valmistettiin. Humalat tuotteessa ovat Fuggles, East Kent Goldings ja Progress. Alkoholia 5.0% . Ruokasuosituksena scottish ale -tyylille ovat tuhdit pataruuat, gratinoidut laatikkoruoat, kermaiset sieniruuat ja täyslihamakkarat. Myös mehukkaat mausteiset kuivakakut toimivat.

Kun video on katsottu niin lue myös Siljan aikaisempi haastattelu.

 

PINT PLEASE

Pint Please on oluenystävän mobiilisovellus, josta löytyy yli 2,3 miljoonaa olutarviota sekä tiedot yli 162 000 eri oluesta ja 26 000 panimosta. Arvioiden perusteella Pint Please osaa suositella käyttäjilleen lähialueen parhaimmat oluet, pubit ja kaupat. Pint Please auttaa myös pitämään kirjaa nauttimista oluista ja löytämään uusia oluttuttavuuksia.

OLVI

Olvin panimo perustettiin Iisalmeen vuonna 1878 panimomestari W.G. Åberg ja rouvansa Onnin toimesta. Tuolloin toimineista 78 panimosta itsenäisenä suomalaisena säilyi ainoana Olvi. Nyt 142 vuotta myöhemmin Olvi toimii itsenäisenä suomalaisena panimona ja lupaa olla sitä vielä 140 vuoden päästäkin.