Ouluun suuri paikallinen oluttapahtuma kesäkuun alussa

Musiikkifestivaalista tunnettu Qstock Oy  laajentaa toimintaansa olutkulttuurin pariin. Perinteikäs olutkaupunki Oulu saa oman oluttapahtumansa, kun ensimmäinen Craft Beer Oulu järjestetään Tullisalissa Oulussa 3.-4.6.

”Tapahtumapuolella Oulussa ei ole juuri ollut tarjontaa oluen tiimoilta. Alan harrastajat ovat ihmetelleet, miksi Oulussa ei ole paikallista pienpanimotapahtumaa. Muutaman vuoden asiaa ihmeteltyäni päätin tarttua härkää sarvista ja järjestää itse”, olutharrastaja ja tapahtumajärjestäjä Rauli Alaruikka kertoo ja jatkaa; ”Craft Beer Oulu on ensimmäinen iso oululainen täysin käsityöläisolueen keskittyvä oluttapahtuma. Vaikka Craft Beer Oulun pääosassa on nimenomaan hyvä olut, luvassa on myös ruokaa ja oheisohjelmaa moneen lähtöön. Tulonsa tapahtumaan on varmistanut jo toistakymmentä pienpanimoa.

Oululaista pienpanimokulttuuria Alaruikka kehuu eläväiseksi. Sen puolesta puhuvat niin laadukkaat paikalliset panimot kuin yksi Suomen aktiivisimmista olutseuroista, jo vuonna 1989 perustettu Oulun Olutseura.

”Käsityöläisoluita löytyy ihan joka ikiseen makuun, ja siksi niiden suosio on kasvanut. Nykyään marketeista saakin yhä enemmän erilaisia käsityöläisoluita, joita oli aikaisemmin saatavilla vain Alkosta tai isommista hypermarketeista”, Alaruikka sanoo.

Craft Beer Oulun Blind bird -hintaisten ennakkolippujen myynti alkaa Ticketmaster Suomen myyntikanavilla perjantaina 11.2. klo 11. Ensimmäiset panimot julkistetaan keskiviikkona 16.2., jolloin tulevat myyntiin myös Early bird -liput.

Tapahtumakeskus Tullisali on Qstockin pyörittämä tapahtumatila Oulun Limingantullissa.

Lähde: Qstock Oy tiedote.

 

Olutkaupunki Oulu