Olutposti vinkkaa pääsiäisen olutsuositukset

Pääsiäisen menukokonaisuuden voi viimeistellä hyvin myös oluella. Kaikki pääsiäisen perinteiset maut sopivat myös erinomaisesti oluen kanssa, kunhan valitsee sopivan oluen. Olutposti vinkkaa sopiva yhdistelmät pääsiäisen ruokahetkiin.

Kanamuna kuuluu luontaisesti pääsiäiseen ja usein alkuruokaydässä on tarjolla kanamunaa monella tapaa. Tämä raaka-aine on hieman haastava viinin kanssa yhdistettäessä, mutta erilaiset oluet kuiten vaalea lager tai rapsakka pils nauttivat kananmunan seurasta. Myös vaalea belgityylinen vehnäolut tai hennosti humaloitu pale ale sopii pääsiäisen kanamunaruokiin.

Pääsiäispöydän oikeutettu kuningas on usein lammas, jonka kanssa voi nauttia hieman tuhdimpia ja voimakkaamman makuisia oluita. Sisältä punertava lampaankare sopii hyvin tumman porterin tai stout-oluen kanssa, kun taas lampaanpaisti sopii hyvin tumman rukiisen IPA-oluen tai maukkaan bock-oluen kanssa. Myös tuhdit tummat luostarityyliset oluet käyvät hyvin pääsiäispöydän lampaan kanssa.

Rahkajälkiruokien kanssa kannattaa nauttia joko mehukkaita kirsikkaoluita tai kirpeitä hapanoluita. Mämmin seurana voi juoda joko porteria tai voimakkaamman makuista imperial stouttia, jos pitää mämmistään runsaan kerman ja sokerin kera.

Hyvää pääsiäistä!