Pannukakut ja olutmimosa

Talviloman kunniaksi startattiin eka loma-aamu takuuvarmoilla pannukakuilla! Pancakesien suurimpina faneina ohjeita on tullut testattua useita, mutta tämä on ehdoton lemppari. Ensi kerran näihin rakastuttiin Phoenixissä Joe’s Dinerissä.

Tällä kertaa pannarit saivat kaveriksi mustikoita ja banaania, toisinaan mukaan on päässyt myös suklaapaloja. Päälle kunnon loraus vaahterasiirappia ja rapeaksi paistettua pekonia!

https://youtu.be/FZ5dpern-ME

Perinteinen aamukahvi löysi haastajansa Olarin Panimon Podhead brown alesta, jolle iso peukku. Hyvää paahteista kahvin makua, olematta kuitenkaan lainkaan tunkkainen tai raskas. Erittäin hyvä lomakahvi!
Tuoremehu korvattiin loman kunniaksi olutmimosalla. Mehuksi käytettiin K-Supermarket Lasihytissä paikan päällä puristettua appelsiinimehua ja olueksi valikoitui Moose on the Loosen Hefe. Testattiin drinkkiin myös Sonnisaaren Eisenhoden, mutta porilainen hefeweizen vei tällä kertaaa voiton. Mikäli panimo ei ole vielä tuttu, niin suositellaan lämpimästi tutustumaan! Hirveen [sic] hyviä oluita raikkaalla otteella. Kaiken kaikkiaan nyt löytyi hauska uusi käyttötapa myös vehnäoluille, jotka liian usein jäävät kaupan hyllylle.

Resepti

Pannukakut

4,5 dl jauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4,5-5 dl piimää
2 munaa
1/2 dl sulatettua voita

  1. Sekoita ja siivilöi kuivat aineet.
  2. Sekoita sekaan piimä.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää taikinaan.
  4. Lisää tarvittaessa hieman lisää piimää.
  5. Sekoita voi mukaan seokseen.
  6. Paista pannulla (”medium high heat”) ilman voita/öljyä.
  7. Pannari on kääntövalmis kun sen pinta kuplii.
  8. Kasaa keoksi, heitä päälle pekonia ja valuta vaahterasiirappia.