Talviloman kunniaksi startattiin eka loma-aamu takuuvarmoilla pannukakuilla! Pancakesien suurimpina faneina ohjeita on tullut testattua useita, mutta tämä on ehdoton lemppari. Ensi kerran näihin rakastuttiin Phoenixissä Joe’s Dinerissä.
Tällä kertaa pannarit saivat kaveriksi mustikoita ja banaania, toisinaan mukaan on päässyt myös suklaapaloja. Päälle kunnon loraus vaahterasiirappia ja rapeaksi paistettua pekonia!
Resepti
Pannukakut
4,5 dl jauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4,5-5 dl piimää
2 munaa
1/2 dl sulatettua voita
- Sekoita ja siivilöi kuivat aineet.
- Sekoita sekaan piimä.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää taikinaan.
- Lisää tarvittaessa hieman lisää piimää.
- Sekoita voi mukaan seokseen.
- Paista pannulla (”medium high heat”) ilman voita/öljyä.
- Pannari on kääntövalmis kun sen pinta kuplii.
- Kasaa keoksi, heitä päälle pekonia ja valuta vaahterasiirappia.