mainos

Pien ja Ravintola Espa yhteistyöhön – tuloksena oma olut tuoreelle ravintolalle

Juuri avanneen Ravintola Espan  juomakattaus seikkailee viinien lisäksi vahvasti myös olutmaailmassa, valikoimista löytyen erilaisten eurooppalaisten panimoiden oluita suomalaisen Pienen maahantuomana.

Espan ravintoloitsija Jyrki Sukula on tunnettu varsinkin viinimaailmasta, mutta Espassa hän haluaa tarjota laadukkaiden viinien lisäksi myös huippuluokan oluita. ”Olut on perinteinen ruokajuoma, ja sen arvostus on kovassa nousussa. Ihmiset ovat valmiimpia vahvoihin makuihin, kuten katkeroon ja happamuuteen, uusien ruokailutottumuksien myötä. Olut on myös samanlainen käsityötuote kuin viini – raaka-aineiden ja työn laatuun panostavat pienpanimot ovat verrattavissa parhaiden viinitilojen periksiantamattomaan ja kunnianhimoiseen toimintaan. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Pien sekä heidän intohimoisen suhtautumisensa että todella kovan panimoportfolion takia.”

Pien Distribution toimittaa suurimman osan ravintolan oluista sekä teettää yhteistyöpanimoidensa kanssa erikoiseriä ravintolaa varten. Pienen omistaja ja maahantuonnin vetäjä Erkki Häme on innoissaan uudenlaisesta yhteistyöstä: ”On upeaa olla mukana luomassa Jyrkin kanssa aivan uudenlaista yhteistyötä ja juomakulttuuria. Euroopan suurimmissa kaupungeissa oluet on jo otettu vahvemmin mukaan juomalistoille laadukkaissa ravintoloissa, ja on hienoa huomata, että tämä trendi on rantautumassa myös Suomeen. Oluen ja ruoan paritus on vielä hieman lastenkengissä Suomessa, mutta toivottavasti pian laadukas pienpanimo-olut ei ole vieras näky parhaidenkaan fine dining -ravintoloiden juomalistoilla. Ravintolan Espassa tulee olemaan oluita esimerkiksi ruotsalaisten Breski:n ja Brekkeriet:n, tanskalaisen Alefarmin ja espanjalaisen Garagen valikoimista.”

Ensimmäisenä räätälöidyn oluen Ravintola Espaan teki manchesterilainen Cloudwater. Erkin ja Jyrkin yhdessä ideoima, syksyyn sekä ravintolan ruokiin sopiva olut on nimeltään ‘When the Wind Blows, Let It Blow’. Olut on tyylilajiltaan Amber Ale, jossa pehmeää runkoa ja makeaa mallasprofiilia täydentää pureva humalointi. Olut on saatavilla yksinoikeudella hanatuotteena Ravintola Espasta sekä tölkkinä Pien Shop & Bar:ista (Ateneuminkuja 2).