Pure Nordic Distilleryn GIN voitti kultaa, sekä Extra Pure Vodka voitti hopeaa.

Berlin International Spirits Competition  järjestettiin 10:nnen kerran. 16 maata osallistui, 50 eri kategoriaa, yli 250 osallistujaa. Kilpailun erikoisuutena on tuomaristo, joka koostuu kauppa/ostaja ammattilaisista.

Paneelisto koostuu minimissään 4 ammattilaisesta, jotka työskentelevät alalla väkevien kanssa päivittäin. Ravintoloitsijat, sommelierit, väkevien alkoholijuomien ostajat, jakelijat ja maahantuojat. Tuomareita on ohjeistettu olemaan myöntämättä palkintoja tai mitaleja, jos heidän mielestään väkevät alkoholijuomat eivät ole sellaisia, joita he toisivat maahan, jakelisivat, ostaisivat tai myisivät yrityksissään tuote- ja hintaluokan perusteella. Tuomareita pyydetään arvioimaan hiljaisuudessa, kunnes kaikki paneelin jäsenet ovat saaneet arvioinnin valmiiksi, ja aloittamaan sitten keskustelun yhteisymmärrykseen pääsemiseksi.

Toinen suuri ero näissä kilpailuissa on, että jokaista ehdotusta ei sijoiteta vain tuoteluokkaansa, vaan myös sen hintaluokkaan. Siksi väkevä alkoholijuoma arvostellaan omassa kategoriassaan muiden saman hintaluokan väkevien alkoholijuomien ohella vähittäismyyntihinnan perusteella. Jokaisella luokalla on omat hintatasot, ja ne on lueteltu hakulomakkeessa. Joten esimerkiksi 50 dollarilla vähittäismyyntihinta arvostellaan muiden tuossa hintaluokassa olevien viskien kanssa eikä 100 dollarilla myyvien viskien kanssa. Tuomarit tietävät siten, arvostelevatko he 54 dollarin pullon vs. 68 dollarin pullon.

Mikko Kukkonen kommentti : Osallistuimme ilmoittamalla Suomen jälleenmyyntihinnan , joten olimme jopa hieman virheellisesti korkeammalla hintaluokassa. Euroopan myynti alkoholiveron takia olisi aivan eri kuin Suomen hinnat. Alkoholivero on pullossa 14€ Suomessa ja Saksassa esim 3,65€, joten GIN olisi huomattavasti halvempi Euroopassa. Jatkossa pitää olla tarkempi jälleenmyynti hinnan määrittelyssä kilpailuissa, joissa tämä otetaan huomioon.

GIN sai Kultaa pistemäärällä 95 ja ExtraPure Vodka sai Hopeaa pistemäärällä 93

Mikko Kukkonen kommentti : Kilpailuhan oli erilainen kuin IWSC ja olemme nyt saaneet myös alalla toimivilta ammattilaisilta hyvät arviot laadusta.

GIN on Pure Nordic Distilleryn ensimmäinen GIN joka on tehty huolella ajan kanssa.
GIN on tarkoituksella valmistettu ilman erityisen vahvoja mausteita keskittyen pehmeään, kevyeen ja puhtaaseen kokonaisuuteen.  ”Pitkän tuotekehityksen GINin lopputuloksena on Suomen vuodenajat sekä puhdas vesi ja luonto. Pure Nordic Distillery nimensä mukaisesti tuottaa ainoastaan puhtaista raaka-aineista, puhtaita tuotteita käyttäen viimeisintä tekniikkaa”

Extra Pure Vodka on Pure Nordic Distilleryn ensimmäinen vodka, joka on tehty erityisen puhtaaksi. Erikois-suodatuksella sekä puhdistetulla vedellä.

Kilpailusta 30 sai kultaa, 19 hopeaa, 11 prossia ja loput jäivät ilman palkintoa.

Suora linkki tuloksiin : https://berlininternationalspiritscompetition.com/2022-winners-copy/

Lähde: Pure Nordic Distillery tiedote