Rauman Kapakka2:sen Jussi Alatalo on Suomen Paras Baarimestari 2023

Baarimestari, raumalaisen Kapakka2:sen ravintolapäällikkö Jussi Alatalo voitti Matkamessuilla Baarimestarien Suomen mestaruuskilpailun ja edustaa Suomea International Bartenders Associationin maailmanmestaruuskilpailussa Roomassa vuoden 2023 lopussa.

Jussi Alatalo

Baarimestareiden Suomen mestaruuskilpailuja on järjestetty Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerho ry:n eli FBSK:n toimesta jo vuodesta 1954. Nyt kilpailun semifinaalit järjestettiin Vaasassa viime toukokuussa ja finaali 22.1. Messukeskuksessa. Kolmiosainen kilpailu sisälsi sokkomaistelua sekä itse kehitetyn cocktalin valmistuksen lavalla Bartender´s Choise -teemalla eli baarimestari sai itse valita kisacocktailinsa tyylin. Viimeinen tehtävä sisälsi nk. Mystery Box -osion, missä kilpailijoiden piti kehittää valmiiksi annetuista raaka-aineista viidessätoista minuutissa cocktail. Finaalissa kilpaili 9 baarimestaria, joista karsittiin osa joka kierroksella, viimeisessä tehtävässä heitä oli 4.

Kilpailun tuomaristossa istuivat Aromi-, Evento- ja Shaker -lehtien päätoimittaja Outi Tuomivaara, pitkän linjan baarimestari ja Another Doggy -ravintolan luova johtaja Jussi Viljala, Mixtec Oy:n Business Unit Manager Aissa Mouton ja toimittaja sekä FBSK:bn hallituksen jäsen Anikó Lehtinen. Tuomariston puheenjohtajana toimi Finlandia Vodkan Global Master Mixologist Pekka Pellinen. Tuomariston mukaan kilpailun taso oli korkea ja suomalaisista baarimestareista saa olla ylpeä kansainvälisestikin. Voittaja Jussi Alatalo vakuutti rennolla suoriutumisellaan ja klassisen yksinkertaisilla ja tasapainoisilla mauillaan.

Jussi Alatalo voittaessa toiseksi tuli Jari Hakkarainen Lahdesta ja kolmanneksi vantaalaisen Baston Cocktail & Bar:n pääbaarimestari Jouni Büsing.

Jouni Büsing, Jussi Alatalo ja Jari Hakkarainen

Suomen Paras Baarimestari 2023 Jussi Alatalo yllättyi voitostaan iloisesti. – Lähdin mukaan hakemaan kilpailukokemusta. Viimeksi kun kilpailut järjestettiin vuonna 2019, en ehtinyt mukaan, joten nyt viime vuonna osallistuin, mutta en ollut todellakaan varma, että pääsen finaaliin asti. Oma filosofiani cocktaileissa on, että vähempikin riittää. Haluan tehdä yksinkertaisen maukkaita juomia ja tämä oli ajatukseni myös finaalissa. Nyt lähden innolla kilpailemaan kansainvälisille kentille.

Jussi Alatalon kilpailucocktail, Bartender´s Choise-finaalissa.

Lähde: Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerho ry