Kotiolut resepti: Turisti – Pekko Tropical Stout

Teimme aikoinaan Juha Mäki-Turjan kanssa pari videota kotioluen valmistamisesta, joiden mukana tuli pari kotiolut reseptiä. Tässä videossa aiheenamme oli humalalajike nimeltä Pekko. Tämä lajike osoittautui hyväksi tavaraksi ja henkilökohtaisesti olen käyttänyt sitä useissa eri oluissani.

Pekko lajiketta olen enimmäkseen nähnyt käytettävän tummissa oluissa. Lajike sopii kuitenkin erinomaisesti myös moniin vaaleisiin oluisiin. Toinen tästä aiheesta tekemämme video on APA, joka oli mielestäni erinomainen. Sen videon löydätte tämän linkin takaa.

Alla Juhan räätälöimä Resepti:

Turisti Tropical Stout

  • Keittoerä (L): 13.5
  • Maltaita (kg): 3.300
  • Humalaa (g): 20.00
  • Original Gravity (OG): 1.058 (—°P): 14.3 Final Gravity (FG): 1.015 (—°P): 3.8
  • Voltteja: 5.70 %
  • Väri (EBC): 59.1
  • Katkerot (IBU): 39.9
  • Tehokkuus (%): 81
  • Keittoaika: 70min

Maltaat

  • 2.700 kg Finland – Pale Ale Malt (81.82%)
  • 0.200 kg German – Chocolate Rye (6.06%)
  • 0.150 kg Finland – Chocolate Malt (4.55%)
  • 0.150 kg Finland – Crystal Malt 300 (4.55%)
  • 0.100 kg Finland – Cara Plus 200 (3.03%)

Humalat

  • 10.0 g Pekko 2015 Pellet (15.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
  • 10.0 g Pekko 2015 Pellet (15.8% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Mäskäys: Yhden pysähdyksen taktiikalla 67—°C 70 minuuttia (Valinnainen -> Ulosmäskäys @ 77—°C)

Hiiva:—  Nottingham Ale Yeast

A’la Juha Mäki-Turja