Rööperin Hopstop rikkoo rajoja

Olutposti vieraili Helsingin Punavuoressa syyskuun alussa avatussa Rööperin Hopstop -olutpuodissa jonka konsepti poikkeaa mukavasti perinteisistä oluthuoneista. Paikka koostuu kolmesta osiosta, taproomista, oheistuotepisteestä sekä olutpuodista.

Rööperin Hopstop on yhdistelmä eri elementtejä jotka luovat yhtenäisen kokonaisuuden.

”Tahdoimme tuoda Helsingin olutkentälle jotain täysin uutta ja originaalia”, kertoo Momentin Restaurants Oy:n Concept Lead Daniel Wallenius. Hän loi Hopstop konseptin yhdessä ravintolaketjun operatiivisen johtajan Jan Karppasen kanssa. Taproomin tiskin takaa löytyy 20 oluthanaa, pieni delinurkka, josta saa mm. sandwichejä sekä tuorepuristettuja mehuja, joiden reseptit ovat henkilökunnan suunnittelemia.

Olutpuodista löytyy kattava valikoima oluita (max. 5,5 %) suomalaisilta pienpanimoilta sekä ympäri maailmaa. Ulos myytävät oluet ovat hinnaltaan samaa tasoa kuin elintarvikeliikkeissä. Oheistuotekaupasta on taas saatavana mm. T-paitoja, lippiksiä sekä muita oheistuotteita eri panimoilta ja tuotebrändeiltä. Olutposti neuvotteli välittömästi kaupan valikoimaan myös omat oheistuotteensa. Myynnissä olevat tuote-erät pidetään pieninä jolloin myös vaihtuvuus pysyy nopeana. Vielä tässä vaiheessa hyllyjen valikoima oli sangen pieni mutta Karppasen mukaan tavaraa on tulossa lisää valikoimaan lähiaikoina.

”Olemme odottaneet pieniä tasting-laseja joita piti olla tarjolla jo avajaisissa mutta lähetykset ovat viivästyneet niiden osilta. Muuten valikoima täydentyy meillä jatkuvasti, joten pian meillä on kaupungin edustavin olut-alan oheistuotekauppa”, jatkaa Karppanen.

Ja eikä tässä vielä kaikki. Heti ovesta sisään saapuvaa tervehtii upea Rööperin taideseinä. Kyseessä on Hopstop Art Wall -taidekonsepti jonka tarkoituksena on esitellä helsinkiläistä katutaidetta ja ottaa se vahvaksi osaksi Rööperin Hopstopia. Seinä maalataan 4 kertaa vuodessa kutsuttujen taitelijoiden toimesta. Hopstop Art Wallia kuratoi tuottaja Rosa Hultman. Rosan aiempia töitä ovat mm.  Mimmit peinttaa -katutaidekonsepti ja Upeart-festivaalin tuotanto.

Olutpostin puolesta todettakoon, että mikään noista kolmesta elementistä ei tuntunut todellakaan päälle liimatulta, vaan ne muodostavat mielestämme toimivan kokonaisuuden jossa toinen tukee toistaan. Varsinkin katutaiteen mukaan ottaminen edustaa samoja arvoja kuin meidän Olutpostilaisten. Eli rikotaan rajoja, yhdistellään eri kulttuureja ja tehdään se aina iloisin mielin.

Rööperin Hopstop: Annankatu 3 Helsinki

Rööperin Hopstop Facebookissa https://www.facebook.com/rooperinhopstop/

Videohaastattelut: Anikó Lehtinen
Kuvaus ja edit: cyde