Saaristo siistiksi Ginillä

Skagerrak Nordic Dry Gin saa inspiraationsa merestä ja lahjoittaa jokaisesta Suomessa myydystä pullosta rahaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaan.

”Skagerrak Gin syntyi rakkaudesta mereen ja sen rooliin pohjoismaisen identiteetin synnyssä. Siksi haluamme olla mukana huolehtimassa yhteisten vesistöjemme hyvinvoinnista myös tulevaisuudessa. Niinpä jokaisesta Suomessa myydystä Skagerrak Gin -pullosta lahjoitetaan 0,70 € Pidä Saaristo Siistinä ry:n arvokkaaseen toimintaan, kertoo Skagerrakin Brand Ambassador Heikki Lehtimäki

Tammikuussa 2021 Skagerrak Nordic Dry Gin aloitti yhteistyön Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Meri on kumppanuksille tärkeä elementti ja sen hyvinvoinnista huolehtiminen sydämenasia.

juomalasiPaitsi Suomen rannikolla, myös sisävesillä jätehuolto nojaa vahvasti Pidä Saaristo Siistinä – yhdistyksen huoltoalusten tekemään työhön. Konkreettisen ympäristöhuollon lisäksi yhdistys edistää vesialueiden hyvinvointia aktiivisella ympäristöviestinnällä ja erilaisilla projekteilla. Rahoitus perustuu pitkälti yhteistyökumppaneilta saatuun tukeen.

Gin-buumi jatkuu edelleen gineille tuntuu olevan kysyntää. Gini onkin monikäyttöinen cocktailpohja ja taipuu monenlaisiin juomiin klassista Gin Tonicia unohtamatta. Toniceista Lehtimäki suosittelee Skagerrakin pariksi esimerkiksi Fever Tree Indian Tonicia, sekä koristelemaan GT:n aina sesongin mukaan – esimerkiksi kesällä raparperin varrella. Skagerrak toimii hyvin myös marjojen ja kotimaisten hedelmien kanssa. Esimerkiksi karpalomehu tai tuorepuristettu omenamehu yhdessä pienen soodamärän kanssa maistuvat erinomaisesti Skagerrakin kanssa.

Ja itse juomasta

Skagerrak Nordic Dry Gin on klassinen London Dry -tyylinen gini, joka saa ainutlaatuisen makunsa skandinaavisilta rannikoilta tutuista kukista, yrteistä ja mausteista. Tisleessä on käytetty katajanmarjan lisäksi mm. seljankukkaa, tyrniä, väinönputkea, kamomillaa ja kuminaa, joka antaa Skagerrakille sen raikkaan sitruksisen maun. Perinteisempien mausteiden lisäksi reseptistä löytyy lisäksi merilevää, josta tuote saa aavistuksen suolaisuutta, joka toimii erityisen hyvin tonicin kanssa sekoitettuna.

Tyyliä vietiin kehitystyön aikana tietoisesti cocktailkäyttöön sopivaan suuntaan, minkä vuoksi projektissa olikin mukana kuusi baarimestaria eri puolilta pohjoismaita. Tavoitteena oli kehittää tyylikäs gini ainutlaatuisella pohjoismaisella vivahteella. Tuotekehityksessä keskeistä oli pohjoismainen maku ja helppokäyttöisyys.

”Skagerrakista ei haluttu hyökkäävää, mutta sille haluttiin persoonallinen maku. Tässä tultiin aste takaisinpäin voimakkaan metsäisestä gini-trendistä ja saatiin aikaan cocktailkäytössä helposti yhdisteltävä gini”, Lehtimäki kertoo.

Gin pullo

Inspiraationsa tuote saa Skagerrakin salmesta, joka sijaitsee Ruotsin, Norjan ja Tanskan välillä yhdistäen pohjolan muuhun maailmaan. Salmi on paitsi toiminut tärkeänä kauppareittinä, myös ennen kaikkea mahdollistanut tiiviin maiden välisen yhteistyön vuosituhansien ajan.

 

Lähde ja kuvat: Arcus Finland tiedote