Sadat ihmiset naureskelivat ja joivat olutta Seinäjoella!

Olutpostin vierailu perjantaina Seinäjoen Lakeuden Panimojuhlille sujui leppoisissa merkeissä olutta maistellen ja tuttuja tavaten.  Juttu lensi niin tiskien takana kuin yleisön parissa. Reissu tuotti myös mukavan määrän videoita ja valokuvia, joita voi katsella osana festariraporttia.

Olutkansaa kävi tapahtuman tuottajan Henri Kangaskorteen mukaan noin 700 henkilöä legendaarisella Rytmikorjaamo-klubilla. Lauantai on ennakkoon loppuunmyyty joka ei olekaan ihme, koska tapahtuma on kasvattanut tasaisesti suosiotaan viiden vuoden olemassaolonsa aikana. Tarina Lakeuden Panimojuhlien ensimmäisestä vuodesta kertoo hupaisen seikan siitä, miten olutkulttuuri ja varsinkaan pienpanimotapahtumat eivät vielä alkutaipaleella olleet tuttua ohraa paikalliselle yleisölle. -Ensimmäisenä vuotena porukka luuli, että kyseessä on bileravintola-tyyppinen tapahtuma, jonne saavutaan mukavasti ”pohjia” ottaneena kello 23 aikaan. Sitten huomataankin valomerkin saapuvan puolilta öin! Hässäkkä oli valmis, muistellaan yleisön joukosta asialle naureskellen.

Panimot paikalla

Panimoita paikalla oli 13 ja olipa siellä tislaamo ja siiderituottajakin. Katso lista alta:
Tanker Brewery (EE) , Thornbridge Brewery (UK),Kvarken Brewery,Linden Brewery,Maistila,Mallaskosken Panimo,Mallaskuun Panimo, Panimo Hiisi, Panimoyhtiö Tuju,Ruosniemen Panimo,Salama Brewing Company, Sonnisaari Panimo, Vixen Panimo, Kyrö Distillery Company ja siidereitä tuottava Terissaari.

Oluiden kirjo oli kattava ja paikalta löytyi laajasti uutuuksia, joista osa ei ollut vielä päätynyt edes kauppojen tai ravintoloiden hyllyille saati kuluttajan kotikaappiin.

Kysyimme jokaiselta paikalla olleelta panimolta oman juomasuosituksen. Katso oheinen video.

Järjestäjä luo puitteet ja yleisö tekee tapahtuman

Yleisörakenne tapahtumassa oli nuoria aikuisia muutamalla vanhan liiton olutharrastajalla täydennettynä. Tunnelma oli rento ja olutta maisteltiin keskustellen. Taustalla soiva musiikki valittu hyvällä maulla ja äänen sopiva taso tarjosivat hyvän paketin, jossa jutunheitto pöydissä oli vaivatonta. Paikan valaistus ja olut-osastojen omaleimainen somistus toimi ja oheisohjelmaa löytyi moneen makuun. Olut-tastingien, workshopien ja panimohaastatteluiden lisäksi löytyi mm. videopelinurkkaus ja olutbingo. Paikalla sai tutustua myös pienmallastamon toimintaan.

kKuvassa naisia ravintolassa

Lakeuden Panimojuhlilla esitettiin myös dokumentti Rytmikorjaamon 15 vuoden historiasta. Tämä oli tuonut paikalle myös alkuperäisiä Selmun, eli Seinäjoen Elävän Musiikin Yhdistyksen toimijoita päällikkötasoa myöten. – Hulluista ideoista voi syntyä vaikka mitä. Kuten tämä klubi kaupungin laidalle, naurahti Juha Koivisto, yksi heistä. Selmun joukossa on niin Provinssirockin kuin Rytmikorjamon perustaneita toimijoita.

Olutposti jutusteli myös yleisön parissa, josta löytyi olutmiehiä ja itsekin kotona olutta panevia sekä ei vielä oluen ystäviä, kuten viimeisessä videossa huomataan huumorin merkeissä.

 

Muutama pieni parannusehdotuskin on paikallaan; Tapahtuman ruokapuolessa on kehitettävää. Ruoan ja oluen parempi yhdistäminen loisi vielä lisää viihtyvyyttä ja tuottaisi lisäarvoa tapahtumalle.Tapahtumassa voisi olla laajemmin esillä myös ruuan paikallisia lähituottajia.  Ja seuraavan kerran kun talvi yllättää autoilijoiden lisäksi olutjuhlat, niin pihamaan hiekoitus olisi paikallaan. Sen verran oli liukkaasti jäätävä alusta astella, että vaarana oli saada aamuisen yläpään lisäsi myös kipeä alapää.

Lopuksi kuvagalleriaa tapahtumasta:

mies ja olut

kaksi miestä ja olutmies ja nainenmies ja nainen

mies nauraaneljä olut miestäkolma olutmiestäkaksi miestä seisoomies nauraamies seisoo

Teksti, kuvat, videot: cyde ja Aniko