mainos

Savolaispontikka mitalisijoille Lontoossa

Pontikka nappasi hopeamaininnan The International Wine and Sprits Competition -kisassa.

Pontikkaa päätuotteenaan tislaava Savon Kyynel sai mainiota huomiota pokkaamalla Lontoossa järjestetyssä IWSC 2023 -kisassa hopemaininnan. Tisleposti tavoitti yhtiön Olli Hämäläisen tislauskiireiden keskellä.

pontikkaa

Miltä nyt tuntuu?

”Hienoahan tämä on. Pontikan resepti on Ylä-Savosta noin kolmen sukupolven takaa. Pari vuotta ollaan pontikkaa nyt tehty Sipoossa ja pikkuhiljaa keksitty ja kehitetty miten toimintaa pyöritettäisiin. Tislaaminenhan on lähtökohtaisesti mukavaa hommaa, samoin kuin viinan myynti”, kertoo Hämäläinen.

Mistä idea lähteä viemään kansanviinaksi miellettyä pontikkaa maailmalle?

”Viinakisoihin lähtö alkoi innostamaan kun Amerikasta soittivat ja pyysivät sinne osallistumaan. Näitä kyseisiä kisoja ei ole vielä pidetty, mutta niitä ennen olikin kahdet briteissä, joista kummastakin napattiin hopeaa”, kertoo Hämäläinen.

Savon Kyynel on viiden ”piäkaupunkiseuvulla” tutustuneen savolaisen työpaikan kahvipöydässä syntyneiden keskustelujen lopputulos.

”Yritys perustettiin yhdessä tuumin vappuna 2020 jolloin myös Valviralta hankittiin tuotekehitysluvat, jotka sitten vuoden 2021 alussa muuttuivat varsinaisiksi valmistusluviksi. Tuotekehityslupien avulla tehtiin useampia testieriä ja hiottiin reseptiä kuntoon sekä harjoiteltiin tislausprosessia”, kertoo Hämäläinen.

Katso myös videolta:

Luksusta elämään savolaisesta pontikasta – Olutposti

Lähde ja kuvat: Savon Kyynel