Siideriä ja parsaa

0

Kevät on parsan aikaa. Helpommillaan tätä herkkua voi tarjota voisulan kanssa, mutta kannattaa myös maistaa vihreää parsaa siideri-parmesanmajoneesin kera, jolloin parsan raikkaan aromikas maku saa hyvää tukea majoneesin tuhtiudesta, parmesaanin suolaisuudesta ja siiderin hedelmäisyydestä. Lasiin kannattaa silloin kaataa kuivaa omenasiideriä, jonka voi tarjolla vaihteen vuoksi vaikka samppanjamaljasta.

Parsaa siideri-parmesanmajoneesin kera

  • 1 pnt vihreää parsaa
  • Noin 2 rkl oliiviljyä

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 dl raastettua parmesania
  • 2 rkl kuivaa omenasiideriä
  • Suolaa ja mustapippuria

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Taivuta parsaa niin että se napsahtaa poikki ja käytä nuppupuoli. Pese ja kuivaa parsat, laita uunivuokaan ja pirskota oliiviöljyä päälle. Laita uuniin noin 20 minuutiksi.

Sekoita kastike ja laita kylmään maustumaan. Tarjoile kuuma parsa viileän majoneesin kanssa, parsaa voi vaikka rennosti dippailla suoraan majoneesiin. Lasiin viileää, kuivaa omenasiideriä.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up