Esittelyssä Sinebrychoffin uudet hanaoluet

Sinebrychoff esitteli asiakaskoulutuspäällikkö Jukka Kahrin johdolla helsinkiläisessä Buenos Aires -ravintolassa tämän syksyn ja talven uudet hanaoluet. Maistelussa olivat Grimbergen Double Ambrée, Jacobsen Brown Ale ja Jacobsen Yakima IPA, joka on ensimmäistä kertaa saatavana Suomessa. Katso video.

Jacobsen Yakima IPA on oluttyyliltään West Coast IPA, eli amerikkalaishumaloitu India Pale Ale. Se on valmistettu ns. ”humalointi edellä”, eli tasapainoa maltaisuuden ja humaloinnin katkeron välillä on kallistettu reilusti humaloinnin suuntaan sekä tuoksussa että suutuntumassa. Tuoksu on raikas, hieman hapan ja eksoottinen. Tuoksusta löytyy trooppisia hedelmiä kuten makeita meloneja, rypälettä ja papaijaa vankan mallasaromin tukemana. Maku on raikas ja täyteläinen tuhdilla humalan puraisulla sekä jälkimaulla joka viipyy pitkään. Yakima IPA on kausihanavalikoimassa talvijaksolla 2020 – 2021.

Jacobsen Brown Ale on englantilaistyylinen brown ale.  Olut on tumman kastanjanvärinen kermaisella vaahdolla. Tuoksussa on vahvaa maltaisuutta sekä paahdettua karamellia, kahvia ja kitkerää suklaata. Maku on vahva ja täyteläinen, jossa erottuu maltaan makeus ja hieman hedelmää, mitä seuraa kuiva jälkimaku ja hieman katkeroa. Brown Ale on kausihanavalikoimassa talvijaksolla 2020 – 2021.

Grimbergen Double Ambreé on ollut jo vuodesta 2014 Sinebrychoffin pullovalikoimassa ja saapuu nyt myös kausihanaan samalle talvijaksolle kuin Jacobsenit. Se on luostarityyppinen tumma ale ja valmistuu nimensä mukaisesti kahden käymisen kautta. Tummasta ja lämmittävästä oluesta löytyy herkullinen makean toffeen maku. Aromissa voi aistia rusinaa, appelsiinia ja kanelia.

OlutetikettiJacobsen Yakima IPA
Alkoholi: 6,5 %
Kantavierre: 15 %
IBU: 45
Maltaat: Pale Ale, vehnämallas , Carapil ja Munchen
Humalat: Citra, Mosaic, Ekuanot, Simcoe
Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnämallas, humala, rypäle, hiiva
Ravintosisältö per 100ml:
Energia: 61 kcal/255 kJ
0 g rasvaa, 0 g tyydyttyneitä rasvoja
5,4 g hiilihydraatteja, joista sokeria 0,1g
0,7 g proteiinia
0,02 g suolaa
Jacobsen Brown Ale
Alkoholi: 6 %
Kantavierre: 15,3 %
IBU: 23
Maltaat: Light Ale, Amber, Cara-Amber, Caramel, Carafa, color malt
Humalat: Nelson Sauvin, East Kent Goldings, Fuggles
Ainesosat: vesi, ohramallas, glukoosisiirappi, humala
Ravintosisältö per 100ml:
Energia: 70 kcal/280 kJ
0 g rasvaa, 0 g tyydyttyneitä rasvoja
6 g hiilihydraatteja, joista sokeria 0g
0 g proteiinia
0,02 g suolaa

Grimbergen Double Ambrée
Alkoholi: 6,5 %
Kantavierre: 14,7 %
Väri: 65 EBC
Katkerot: 19,5 EBU
Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnä ja ohra, hiiva, humala, sokeri, hapettumisenestoaine (askorbiinihappo).
Ravintosisältö per 100 ml:
Energia: 239 kJ / 57 kcal
Rasva: 0,1 g
– josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 4,4 g
– josta sokereita: 0,8 g
Proteiini: 0,5 g
Suola: <0,01 g

Tässä aikaisempi juttu DraughtMaster -hanaolut järjestelmästä.

DraughtMaster-hanaolut on raikasta viimeiseen pisaraan

Lähde: Sinebrychoff
Video: cyde

Olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.