Suomen Olutseura valitsee viikonloppuna uuden puheenjohtajan

Suomen Olutseuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 5.9.2020 klo 14 Panimoravintola Bruuverissa Helsingissä. Kokouksen ilmapiiriä sähköistää puheenjohtajakamppailu. Tähän mennessä kilpailuun ovat ilmoittautuneet Petri Ikonen ja Juha Sinisalo.

Kuvassa kaksi miestä

Kuvassa alhaalla Juha Sinisalo ja ylempänä Petri Ikonen

Mitä olut sinulle merkitsee?

PI: Olut merkitsee hyvää seuraa, hetkiä ja elämyksiä, sekä nautintoa.

JS: Olut on sosiaalinen voiteluaine. Oluen äärellä voi rupatella tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Miksi käydä kaverin kanssa kahvilla, jos voi käydä oluella? Olut myös maistuu hyvältä, sitä on hauska tehdä ja se tuo perheelle leivän pöytään.

Mitä olutseuratoiminta sinulle merkitsee ja mikä on seuratoiminnassa parasta?

PI: Olutseuraan ja etenkin hallitukseen kuuluminen on merkinnyt paljon ja rikastuttanut elämääni mo- nella uudella tavalla. Olen seuratoiminnan myötä törmännyt moniin hienoihin persooniin, tutustunut syvemmin suomalaiseen olutkulttuuriin ja oppinut itse oluesta ja sen valmistamisesta paljon uusia selkä hienoja asioita.

JS: Seuratoiminta tarjoaa sosiaalisuuden lisäksi mahdollisuuden uusiin kokemuksiin ja uusien asioi- den oppimiseen. Parasta ovat yhteiset kokemukset kamujen kanssa. Sellaiset, minkä järjestämiseen yksin tai kaksin ei olisi mahdollisuutta.

Mitä asioita aiot puheenjohtajakaudellasi ajaa?

PI: Puheenjohtajakaudella haluan edistää positiivista ja monimuotoista olutkulttuuria. Haluaisin myöskin avata sekä edistää avointa ja rakentavaa keskustelua suomalaisen olutkulttuurin kehittämisestä. Suomen Olutseuran jäsenmäärän kasvattaminen on myöskin tärkeä tavoite.

JS: Tutustutaan olueen pintaa syvemmältä: tekijät ja panimot oluen taustalla ja miten oluesta tulee olut. Olut on parasta, kun porukalla juo! Sivistämme itseämme oluen äärellä ja avulla.

Pelaatko kampanjassasi ns. likaista peliä vai noudatatko reinheitsgebotin sääntöjä?

PI: Kannatan rehtiä ja avointa kamppailua, enkä usko loanheittoon tai vastaavaan kepulipeliin olevan syytä lähteä. En myöskään usko kilpakumppanin tähän sortuvan.

JS: Antaa kaikkien oluiden kukkia! Aiemmin olin vahva reinheitsgebotin kannattaja. Nykyään arvostan kaikkia puhtailla ja aidoilla raaka-aineilla tehtyjä oluita, joissa maku on kohdallaan.

Oletko entusiasti, hifisti, mesenaatti, hophead vai groupie? (tai joku muu)?

PI: Olen enemmänkin nautiskelija sekä kokeilija.

JS: All of the above. Jonkun muun tekemää olutta nauttiessani mietin: A: ostaisinko uudestaan ja B: panisinko?

Lempioluesi perusteluineen?

PI: Lempioluita on useita ja järjestys vaihtelee tilanteen sekä ajankohdan mukaan. Ehkä kuitenkin Fuller’s ESB on omalla kohdallani selkein ykkönen, siihen liittyy loistavan maun lisäksi runsaasti hyviä muistoja sekä elämyksiä.

JS: Real ale brittipubissa. Siinä yhdistyy (usein) oluen paikallisuus, tuoreus ja sosiaalisuus.

Miten olut kuuluu nauttia?

PI: Tilanteen mukaan, mahdollisesti hyvässä seurassa, mutta aina nautiskellen kaikessa rauhassa.

JS: Lasista. Mieluiten hyvässä porukassa. Mutta jos seura tai lasi eivät ole saatavilla, niin ainakin hymyssä suin. Cheers!

———————————————————————————————————————————————

Vuosikokouksen yhteydessä Suomen Olutseura lanseeraa jokavuotisen Vuoden olutteko –palkinnon.
Kokouksen jälkeen n. klo 16 pidetään yhdessä Olutliiton kanssa Anikó Lehtisen vetämä virhemakumaistatus.
Maistatus kaikille kokoukseen osallistuville yhdistyksen jäsenille maksuton.