Suomalaisen Aidon Siiderin Seuralle uusi puheenjohtaja

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura SASS sai uuden puheenjohtajan. Johannes Vuorinen ryhtyy vetämään vuonna 2017 perustettua siideriseuraa. Terissaaren omenatarhojen isäntä, siiderintekijä Johannes Vuorinen aloittaa siiderin ystävien ja tuottajien yhteisellä asialla olevan Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran ruorissa.

– Haluamme tuoda aidon suomalaisen siiderin ajatuksen yhä laajemman yleisön kuuluville. Lisäksi toivomme, että yhä useammat tuottajat siirtyvät tuottamaan aitoa siideriä kotimaisesta omenasta ulkomaisten omenamehutiivisteiden ja omenaviinin käytön sijaan, Vuorinen sanoo.

Aito siideri on sataprosenttisesti kotimaisesta omenasta tehtyä siideriä. Suomalaisen Aidon Siiderin Seura sertifioi vaatimukset täyttäviä siidereitä, ja ne tunnistaa tuotteen etiketissä näkyvästä SASS-tunnuksesta. Suomalaisen Aidon Siiderin Seura on olemassaolostaan eniten velkaa väistyvälle seuran ensimmäiselle puheenjohtajalle Harri Aholalle.

– Kiitos Harrille tehdystä työstä, pohja suomalaiselle aidolle siiderille on luotu.  Onneksi Harri jatkaa vielä hallituksessa eli osaaminen ei huku. Nyt tärkeimpänä työnä on saada viestiämme vietyä laajemmin sekä kuluttajille että tuottajille, Vuorinen toteaa.

Lähde: Suomalaisen Aidon Siiderin Seura tiedote

Kuva: Johannes Vuorinen