Suomalaiset pienpanimot esittäytyvät Pariisissa

Suomalaiset pienpanimot esittäytyvät pariisilaisessa Hoppy Corner -olutravintolassa tammi-helmikuun vaihteessa, tarjoten ranskalaisille ennennäkemättömiä olutelämyksiä viideltä suomalaiselta pienpanimolta. Panimoista mukana ovat Bryggeri Helsinki, Fiskars Brewery, Tornion Panimo, Takatalo & Tompuri Brewery ja Vakka-Suomen Panimo. Jokaiselta pienpanimolta on mukana kaksi tuotetta. Vuonna 2016 avattu Hoppy Corner on suosittu uuden aallon olutbaari Pariisin 2. kaupunginosassa.

Idea suomalaisten pienpanimoiden hananvaltaukseen tuli olutkirjailija Mikko Salmelta, joka on asunut useaan otteeseen Ranskassa ja tuntee paikallisen kulttuurin. – Päivänselvää on, ettei Ranskassa tiedetä suomalaisista oluista mitään, Salmi kertoo. – Hoppy Cornerin omistaja Rémy Doridam tarttui siis ehdotukseeni mielellään. Viime vuonna heillä oli ruotsalaisia ja virolaisia oluita – nyt on suomalaisten vuoro. Kutsuin haluamani panimot ja rakensimme mukavan laajan makuskaalan. Panimot ovat Suomen eri kolkista ja tekevät luotettavaa laatua, mikä on tärkeää kun olutta kuljetellaan pitkin Eurooppaa. Oluen on oltava laadukasta kuluttajalle asti, jatkaa Salmi.

Mikko Salmi

Ranskalainen olutkulttuuri on suomalaisille melko tuntematon. Maassa on nyt jo 1 700 panimoa ja pienpanimo-olut alkaa vihdoin näkyä ranskalaisten ruokakauppojen hyllyillä. Uusia oluttapahtumia syntyy ympäri maan ja näkyvyys medioissa kasvaa. – Tämä on hauska tunnustelu. Me ja muutamat muut panimot olemme jo käyneet tapahtumissa eri puolilla Eurooppaa, mutta Ranska on aina oma lukunsa. Mielenkiintoista kuulla, miten meikäläiset oluet otetaan vastaan, sanoo Bryggeri Helsingin toimitusjohtaja Olli Majanen.

-Olen itse Hoppy Cornerissa parina iltana edustamassa panimoita ranskaksi ja englanniksi. Pariisia ei vallata pelkän arktisen imagon avulla eikä muutenkaan, vaan tämä otetaan kokemuksena josta opitaan jotain, Salmi summaa.

Panimot ja oluet

BRYGGERI HELSINKI
CHARBON (double stout) 7,2 %
SUPERNOVA (double IPA) 7,8 %

FISKARSIN PANIMO
VAILLA HUMALAA (gruit) 5,6 %
CHANGELING IMPERIAL PILS (hybride, sour) 10,5 %

TAKATALO & TOMPURI BREWERY
KASKI KYLMÄSAVULAGER (lager fumée) 5 %
KASKI SAVUBOCK (bock fumée) 6,5 %

TORNION PANIMO
NORTH ARCTIC LAGER (lager) 5,5 %
ARCTIC RED ALE (red ale) 5,2 %

VAKKA-SUOMEN PANIMO
LUOMU PILS (pils) 5,2 %
SAVUKATAJA (ale fumée) 9 %

Kuva: Anikó Lehtinen ja Hoppy Bar