Takatalo & Tompuri pokkasi kultamaininnan olutkisassa Saksassa

Takatalo & Tompuri Brewerylle kultaa Saksassa järjestetyssä olutkilpailussa.
pullo ja mitali

Virolahdella viisi vuotta toimineen lager-oluisiin erikoistuneen maatilapanimo Takatalo & Tompuri Breweryn KASKI Mustakaura 5,0 % -olut on voittanut kultamaininnan Frankfurt International Trophy -kilpailussa. Olut kilpaili sarjassa Schwarzbier ja se sai erikoismaininnan ”Best beer from Finland in the competition”.

”Lähetimme ensi kertaa oluitamme kisaan Frankfurtiin, joten olemme todella innoissamme tästä palkinnosta. Mustakaura on voittanut mitaleja myös aikaisemmin, joten tästä voidaan päätellä, että tasalaatuisuus oluessa on pysynyt ennallaan”, fiilistelee oluentekijä ja yrittäjä Mikko Suur-Uski.

Frankfurt International Beer Trophy on Saksassa järjestettävä olutkilpailu. Samassa kilpailussa löytyy sarjat myös viineille sekä muille alkoholeille. Tuomareina toimivat ammattimaistajat sekä kokeneet alan harrastajat ympäri maailmaa. Kilpailussa oli lukuisia eri kategorioita ja eniten pisteitä saaneet oluet palkittiin mitalein. Olutkilpailussa oli mukana 740 olutta.

”Meillä on tällä hetkellä valikoimissa 11 eri olutta, joille on tullut menestystä sekä kansallisista, että kansainvälisistä kilpailuista. On ollut hieno huomata, että viisi vuotta sitten aloitettu kova työ oluen parissa on tuottanut näin hienoa tulosta. Samaan aikaan olemme tuoneet esille vahvasti suomalaista maanviljelystä, sillä viljelemmehän oluessa käytetyn mallasohran ja kauran itse”, kertoo Suur-Uski.

Kymenlaaksossa onkin huomattu Mikko Suur-Uskin maaseudun eteen tekemä työ. Kymenlaakson liiton maakuntahallitus on valinnut hänet vuoden 2022 maaseututoimijaksi alla olevin perustein:

”Takatalo & Tompuri -pienpanimon yrittäjä Mikko Suur-Uski on kymenlaaksolaisen maaseutuyrittämisen ja -idyllin ruumiillistuma, joka positiivisella ja rohkealla asenteella ja asiantuntemuksella tuo kymenlaaksolaista maaseutua suuren kansan tietoisuuteen.”

Suur-Uski on monissa valtakunnallisissa tapahtumissa ja verkostoitumistilaisuuksissa tuonut esille maaseudun ja sen yrittäjien tilannetta, lähituotteita ja puhunut kovasti myös alueen yrittäjien yhteistyöstä.

”Kyllähän tämä veti sanavalmiin miehen hiljaiseksi, kun sain asiasta tietää. Nimitys on itselleni suuri kunnia ja arvostan todella paljon sitä, että maaseudun eteen tekemäni työ on huomattu ja sitä arvostetaan. Tästä lähdetään kyllä kevyemmin mielin keväällä peltohommiin”, pohtii Suur-Uski.