mainos

Tamperelaisten olutseurojen Kultainen Humala 2020 -kunniamaininta olutasiantuntija Hannu Nikulaiselle

Vuoden 2020 Kultainen Humala -kunniamaininnan saaja on jyväskyläläinen olutasiantuntija Hannu Nikulainen. Tämän 18. kertaa jaettavan kunniamaininnan myöntävät tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry.

Hannu Nikulainen on Suomen tunnetuimpia olutarvioijia. Hän on tähän mennessä arvostellut lähes 30.000 olutta, mikä tekee hänestä alansa legendan Suomessa. Myös Olutpostin lukijat tuntevan Hannun hyvin, onhan joka lehdessä parisen sivua Hannun olutarvioita. Hannu on ollut mukana tuomaristossa useissa olutkilpailuissa ja hän on ollut järjestämässä olutkoulutustilaisuuksia eri paikkakunnilla. Hannu Nikulainen on olutarvioidensa myötä saanut myös nimikko-oluita kuten Plevnan Siperia Imperial Stout 2010 Hanniku (5 kuukautta Jack Daniels –tynnyrissä kypsynyt versio Siperia-oluesta, joka tehtiin 10.000 olutarvion kunniaksi) ja Hiisi Nikulator Hannun 20.000 arvion kunniaksi. Hannu on ollut yhtenä kirjoittajista olutaiheisissa kirjoissa Suomalaiset pienpanimot (2014) ja Sahti – Elävä muinaisolut (2015).

Kultainen Humala -kunniamaininta myönnetään nyt ensimmäistä kertaa Pirkanmaan ulkopuolelle. Hannu Nikulaisen valinta tämän palkinnon saajaksi on kuitenkin perusteltua, koska hän on käynyt Tampereella maistelemassa oluita lähes joka viikko jo noin 25 vuoden ajan.

Tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry edustavat pirkanmaalaisia olutharrastajia ja vaalivat paikallista olutkulttuuria. Olutseuroilla on yhteys muihin alan järjestöihin, erityisesti oluenkuluttajien valtakunnalliseen etujärjestöön Olutliittoon, joka edustaa Suomea Euroopan Oluenkuluttajien Liitossa (EBCU).

Palkinto myönnettiin Hannu Nikulaiselle Suuret Oluet – Pienet Panimot 2020  Tampere -tapahtumassa Ratinanniemessä to 10.9. klo 17:00.

Lähde: Lehdistötiedote,Olutseura Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry

Kuva: Aniko Lehtinen

Esittelyssä Olutposti-lehden syksyn numero sekä ilouutinen lehden tilaajille!