Eestiläinen Tanker -panimo avasi uusissa tiloissa

Viron huippupanimoihin kuuluva Tanker avasi uudet tuotantotilansa Tallinnan lähettyville Jüriin.

Panimon toimitusjohtaja ja nokkamies Jaanis Tammela uskoo uuden tehtaan mahdollistavan jopa kymmenkertaisen kasvun panimon tuotannossa.

Tankerin ensimmäinen panimo valmistui loppuvuodesta 2014, ja jo seuraavana vuonna tuotantomme kaksinkertaistui. Panimo jäi pian pieneksi ja kapasiteetin lisäämiseksi oli ryhdyttävä suunnittelemaan uutta entistä suurempaa tehdasta”, kertoo Tammela.

Tanker on siirtymässä myös ensimmäisenä eestiläisenä pienpanimona pulloista myös tölkitykseen. Pullotuslinja ei poistu käytöstä, vaan jatkaa toimintaansa vanhoissa tiloissa, joissa keskitytään tästedes hapanoluisiin.

”Olut säilyy tölkissä paremmin, sillä se on suojassa hapen ja UV-säteilyn vaikutuksilta. Toiseksi tölkkien käyttö pienentää oleellisesti ekologista jalanjälkeä, sillä metalli on lähes 100-prosenttisesti kierrätettävää ja sen kuljetus on huomattavasti helpompaa kuin lasipullon. Tilanteessa, jossa yli puolet yhtiön tuotannosta menee vientiin, tölkin käyttö on ainoa ajateltavissa oleva vaihtoehto”, kertoo Tammela.

Laajentumista rahoitettiin pankkilainalla, Maatalouden rekisteri- ja tiedotusvirasto PRIA:n tuella sekä toteuttamalla menestyksekäs joukkorahoitus Funderbeam-alustalla. Investointi oli yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan tuotantokapasiteetti on 440 hehtolitraa tölkkiolutta kuukaudessa.

Panimon yhteyteen avautuu myös oheistuotemyymälä ja suuri ravintola. Jaanis Tammela on tuttu mies Olutpostin lukijoille.Hän antoi taannoin haastattelun koskien silloin vielä keskeneräisiä tiloja. Panimolla työskentelee myös suomalainen Tatu Hiitola. Tankerin uudet tilat ovat osoitteessa Kesk tee 10A.— Olutposti on järjestänyt Tallinnan panimoille kaksi matkaa jolloin vierailtiin vanhalla panimolla.

Kuvat: Tanker ja Tankerin Facebook