Testattu Black Doorissa: Pomar Sidra Especial

Viuda de Angelón: Pomar Sidra Especial

Mistä: Uudelleenavatussa Black Doorissa Iso Robertinkadulla – iso pullo 19€

Kenelle:—  jaettavaksi—  makean siiderin ystävälle

Minä pidän erityisen paljon asturialaisista siidereistä. Valiettavan harvoin niitä on Suomessa saatavilla.—  Black Doorin avajaisissa vilkaisin ensimmäisenä siiderilistaa:—  maineikkaan Viuda de Angelón Pomar Sidra pisti silmään—  – kerrankin yksi asturialainenkin siideri valikoimissa!

Viuda de Angelónin siidereistä olen kirjoittanut aikaisemminkin. Esimerkiksi Tamperelainen Inez tarjoaa niitä valikoimissaan. Angelón on maineikas siideritalo, joka valmistaa aidot siiderinsä perinteitä kunnioittaen: omassa omenatarhassa kasvatetaan parhaat lajikkeet jotka poimitaan käsin. Mehu puristetaan ja siideri kypsytetään pähkinäpuutynnyreissä. Pomar on heidän mietoprosenttinen, edullisin valikoimissa oleva siideri.

Espanjalaiselle siiderille 5% alkoholia tarkoittaa usein makeahkoa siideriä. Niin myös tässäkin tapauksessa. Pomar Sidra on makea, kupliva ja melko kepeä siideri. Ehdottomasti kevyin mitä tältä siideritalolta olen maistanut.— —  Omenaisuutta on runsaasti, niin kuin espanjalaiseen siideriin kuuluu. Maku on kuitenkin yllättävän tunkkainen, lähes imelä: tämän siiderin kanssa pitäisi ehdottomasti syödä jotain: vaikkapa juustokakkua tai leivonnaisia.

Terkuin Ingrid

www.siideriakiitos.fi