Top3: Juhlapyhien vinkiksi – toimituksen leffat&bisset

Mitä olutta voisi juoda millaisen elokuvan kanssa? Olutpostin toimitus vinkkaa yhdistelmät.

cyde Hyttinen: 

1. Kyllähän se oisi mukava maistaa minkä leffan kanssa tahansa manchesterilaisen Marble Beers Ltd:n Cinema Beer  On siis Red Ale – American Amber / Red

2. Barbie ja Tornion panimon Pink Gin Rasberry. Siinä maku ja väri vastaavat mainiosti itse elokuvaa.

3. Hassisen Kone – dokumentti ja lähes kaikki liemet mitä noina aikoinaan mutta nykyisin huomattavasti pienemmissä määrin.

Harri Soinila:

1. Tujun Multainen Noutaja ja Edgar Wrightin Shaun of the Dead. Molemmissa synkkyys ja kauhuelementit yhdistyvät vinksahtaneeseen huumoriin.

2. Kråkön Crow Ale ja Alex Proyasin The Crow, jos ei muuta niin tekosyynä katsoa The Crow pitkästä aikaa uudelleen.

3. Kaksi korillista jotain halpaa ja Poliisiopistot 1-7 maratonina. Veren alkoholipromillet ja Poliisiopistojen taso toimivat upeasti kääntäen verrannollisena, ja tällä tavalla nautittuna Poliisiopisto 7:stäkään ei sitten turhan päiten tallennu traumatisoivia muistikuvia.

Arde Juntunen: 

1. John McTiernan: Die Hard; FrauGruber Purple Haze

2. Aki Kaurismäki: Calamari Union; Frank Brewing Hoperator

3. Mika Kaurismäki: Arvottomat;  Hagström Bandwagon NEIPA

Aniko Lehtinen: 

1. Pedro Almodovárin Kika ja Coolheadin Cranberry Fudgesicle, crazy komedia-tragediafeffan kanssa käy aivan hullun erikoinen olut

2. Marvel Guardians of the Galaxy -sarja ja Takatalo&Tompurin Savubock, maratonina nautiskeltava leffasarja ja hiljakseen avautuva olut.

3. Ranskalainen Purppuravirrat ja Suomenlinnan Panimon Höpke Pils, synkkä leffa ja kuplivan vaalea olut on hyvä vastakohta.

Oskari Sarkima:

1. Jacques Tourneur: I Walked With a Zombie (1943) ja Cigar City Hunahpu’s Imperial
Stout – Rum Barrel Aged

2. Francis Ford Coppola: Bram Stoker’s Dracula (1992) ja Brouwerij Omer Vander Ghinste Cuvee de Jacobins Rouge

3. Stan Winston: Pumpkinhead (1988)ja Rogue Pumpkin Patch Ale

Janne Koskenniemi:

1.Komisario Palmun erehdys & Rodenbach Vintage. Suomen etevimmän komisarion selvittäessä Bruno Rygseckin murhaa, on valinta Rodenbach. Rodenbachin Vintagessa on läsnä hienostuneet tammitynnyrin aromit tuomassa syvyyttä loistavaan kirsikkaiseen happamuuten. Tämä olut olisi kuin kotonaan Helsingin hienostomiljöössä, jonne elokuvakin sijoittuu.

2. Smokey and the Bandit & Fat Lizard 254 California Redwood. Vaikka elokuvan reitti kulkeekin pääosin tietä I-20 ja pääosassa on Coorsin olut, on Redwood ainoa oikea olut ryydittämään Banditin ja Snowmanin matkaa.

3. Braveheart & Traquair House Ale. Oluen ja elokuvan yhteys lienee itsestään selvä. Parivaljakosta toisaalta vain olut on historiallisesta tarkka. Parin House Alen jälkeen alkaa ”Freedom!” raikua niin elokuvateatterissa kuin kotisohvalla.

Sampo Marski:

1. Samurai Rauni Reposaarelainen ja “poriolut”. Suomi-indien helmi voi aiheuttaa tottumattomalle kognitiivista dissonanssia,
kun samurait seikkailevat pitkin Meri-Porin maisemia. Maan päälle johdattaa tietysti mikä tahansa porilainen olut.

2. Tohtori Outolempi ja Orval. Maailman parhaan elokuvan kanssa sopii pariksi vain maailman monimuotoisin olut. Tohtori
Outolempi tarjoaa joka nautintokerralla uutta ihmeteltävää. Samaa voi sanoa myös Orvalista.

3. Conan – Barbaari ja Wee Heavy. Elokuva, jonka ylitsepursuava maskuliininen energia on pakko tasoittaa jollain mallasvetoisella brittikaljalla. Wee heavy, Arnold Schwarzenegger ja Basil Poledourisin täydellinen sountrack voi pienen hetken olla parasta maailmassa, vaikka päähenkilöllä on tähän eriävä mielipide.

Katso myös:

Olutpostin toimituksen top3: Mitä olutta missä seurassa?