Tornion Panimolle myönnetty laatusertifikaatti

Tornion Panimo kertoo panostaneensa viime vuosina voimakkaasti laatutyöhön. Nyt työn tulokset saivat virallisen vahvistuksen, kun panimolle myönnettiin ISO 22000:2018-laatusertifikaatti.

Osana osaamisen parantamista Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander suoritti panimomestarisertifikaatin heinäkuussa 2021 arvostetussa panimoalan tiede- ja koulutusinstituutissa VLB Berlinissä. Nyt Tornion Panimosta tuli yksi harvoista pienpanimoista, jolla on auditoitu laatusertifikaatti.

– Kuluttajat ovat yhä kriittisempiä oluen laadun suhteen, joten laatu kannattaa ottaa vakavasti muutoinkin kuin vain raaka-aineita mietittäessä. Olemme hankkineet uutta analyysilaitteistoa ja kehitämme osaamistamme ja parannamme tuotantomme elintarviketurvallisuutta ja laatua jatkuvasti. Nyt saatu ISO-sertifikaatti virallistaa työmme tulokset, Kostiander kertoo.

ISO 22000:2018-laatusertifikaatin saaminen edellyttää hyvin dokumentoitua laatujärjestelmää, jota ylläpidetään ja kehitetään jatkuvasti. Ulkopuolinen auditoija varmistaa laatujärjestelmän tason ja toimivuuden vuosittain, jotta sertifikaatti pysyy voimassa.

– Kyllähän se laatujärjestelmän ”ylimääräinen byrokratia” aluksi hirvitti henkilöstöä, mutta hyvin pian havaittiin sen vaikutukset laatuun ja koko porukka sitoutui siihen täysillä. Nyt laatutyö on kaikkien yhteinen asia, mikä näkyy kuluttajalle parantuneena tasalaatuisuutena ja raikkaan maun säilyvyytenä, kertoo Tornion Panimon hallintopäällikkö Anu Salonen.

ISO 22000:2018-laatusertifikaatti on elintarvikealan turvallisuusjärjestelmän hallintasertifikaatti, jossa määritellään elintarvikealan yritysten velvollisuus valvoa elintarviketurvallisuusriskejä ja niiden tekemää työtä sen varmistamiseksi, että elintarvikkeet ovat luotettavia kulutukseen.

Lähde ja kuvat: Tornion Panimo

Tornion Panimon Pienet Vienna – jo toinen kokonaan kotimaisella humalalla tehty olut