mainos
mainos

Trooper -tuoteperhe sai lisäystä

Uudet Iron Maiden -teemaiset Trooper-oluet nyt saatavilla.

Legendaarisen heviyhtyeen vielä legendaarisempi Eddie-maskotti löytyy myös Fear of the Dark English Stout 4,5 % ja Trooper IPA 4,3 % pullojen etiketeistä. Molemmat oluet lanseerattiin kotimaassaan jo maaliskuussa 2020, mutta Suomeen myyntiin ne tulevat nyt hieman jälkijunassa.

Oluiden reseptiikasta vastasivat jälleen tuttuun Trooper-tyyliin Iron Maidenin nokkamies Bruce Dickinson ja Robinsons-panimon Martyn Weeks.

Trooper oluita

– Ensimmäisestä Trooper-oluesta on jo seitsemän vuotta aikaa ja panimona sen suosio on ylittänyt kaikki odotuksemme, kertoo Robinsons -panimon head brewer Martyn Weeks.

Tuotteiden maahantuojan Brew Seeker Oy:n mukaan Trooper Fear of the Dark on sysimusta stout, josta voi löytää runsaasti paahteisen kahvin ja suklaan aromeja. Trooper IPA taas on kevytrunkoinen sessio ale, jonka tuoksussa tulee esiin kukkaisia humalan aromeja ja maussa pääosaa esittää raikkaan katkeroinen greippisyys.

– Olen maistellut niin monia oluttyylejä ympäri maailmaa reissuillani Maidenin kanssa ja on ollut vaikea olla huomaamatta kuinka isoksi IPA on olutalalla tullut ja kuinka mielenkiintoinen se voi tyylinä olla. Olen itse suuri IPA:n ja stoutien ystävä ja juuri nämä kaksi uupuivat Trooper-tuoteperheestä. En pysy enää edes laskuissa siitä kuinka moni onkaan pyytänyt meitä tekemään Fear of the Dark Stout-oluen. Trooper IPA:n inspiraationa taas olivat Craft Brewers Conference -reissulla 2019 Yhdysvalloissa maistelemani American IPA:t, kertoo Iron Maiden -vokalisti Bruce Dickinson panimon tiedotteessa.

Fear of the Dark -levyn Eddie ei päässyt etikettiin sellaisenaan, vaan etiketissä esiintyvä hirviösankari esittää Dickinson lavapersoonaa esittämässä kyseistä Maiden-klassikkoa vuodelta 1992.

Uudet Trooper-oluet ovat saatavilla hyvin varustelluista ravintoloista ja K-ruokakaupoista. Myöhemmin oluet ovat saatavilla myös Alkon tilausvalikoimasta.

Kuvat: Riia Elgamal

Lähteet: Robinsons, Trooper ja Brew Seeker

https://olutposti.fi/aateloi-itsesi-olutdiplomilla/

Kuvassa Olutposti-lehden kansia