Turku Distilleryn uutuuslikööri sai kultaa Lontoossa

Turku Distillery:n uusi luomumustaherukkalikööri Kaiho Ruby on palkittu Lontoossa Craft Spirits Awards – kilpailussa kultamitalilla. Käsityöläisalkoholeihin keskittynyt kilpailu järjestetään vuosittain Lontoossa.

Lontoon Craft Spirits Awards – kilpailuun  osallistuu vuosittain tuhansia tuotteita ympäri maailman, tänä vuonna mukana oli 29 maata. Turku Distilleryn Kaiho Vodka palkittiin samaisessa kilpailussa kultamitalilla viime vuonna.

Turku Distillery valmistaa Kaiho Vodkaa mutta ei halunnut jättää tuoteportfoliotaan pelkästään väkeviin kirkkaisiin viinoihin, vaan seuraava askel käsityöläisalkoholijuomissa otettiin liköörien suuntaan.

”Esitellessämme Kaiho Vodkaamme ravintola-alan ammattilaisille, useampien ammattilaisten suusta tuli pyyntö, että tekisimme mustaherukkaliköörin. Mustaherukkalikööri on monen cocktailin raaka-aine ja käytetään monipuolisesti juomasekoituksissa. Markkinoilta puuttui kotimainen aidon marjan makuinen, laadukas mustaherukkalikööri ja tämän tyhjiön me halusimme täyttää”, kertoo tislaamon viestinnästä vastaava Pasi Kuronen.

Kaiho Vodka on palkittu kansainvälisesti jo 11 mitalilla, joista suurin osa on kultaisia. Samaa vodkaa käytetään myös Ruby -mustaherukkaliköörin pohjana. Luomumustaherukkamehu Rubyyn tulee Kiteeltä, Pohjois-Karjalasta, luomusokeri tulee EU:sta, koska sitä ei Suomessa tuoteta. Tuotteen haluttiin olevan luomu, siksi päädyttiin käyttämään muuta kuin kotimaista sokeria.

Kaiho Rubyssa maistuu marja, puhdas ja mineraalinen varsinais-suomalainen lähdevesi ja Kaiho Vodka, joka tehdään varsinais-suomalaisesta luomusyysvehnästä.

”Halusimme luoda liköörin, joka tuo mieleen mummolan mustaherukkamehun, sen täyteläisyyden ja makumuistot. Halusimme luoda tuotteen, joka maistuu aidolle marjalle ja joka on ylistys Suomen luonnolle. Halusimme luoda kokemuksen, wau-efektin ja täydellisen nautinnon. Mielestäni onnistuimme siinä”, kertoo Kaiho Rubyn kehittänyt Sami Halinen Turku Distillerystä.

Lähde ja kuvat: Turku Distillery

Katso lisää:

Kaiho Vodka niittää menestystä maailmalla