Ukrainalaista Obolonia myyty jo kaksi miljoonaa tölkkiä

Suomalaiset ovat löytäneet ukrainalaisen Obolon-lageroluen – sitä on myyty täällä parin vuoden aikana jo kaksi miljoonaa tölkkiä.

Ukrainan suurin virvoitus- ja alkoholijuomavalmistaja Obolon on perustettu vuonna 1980 Moskovan olympialaisia varten ja sijaitsee Kiovassa Obolonin kaupunginosassa. Panimo on yksityistetty vuonna 1993 ja on ollut ensimmäinen tölkkiolutta tuottava panimo Ukrainassa.

Viime vuosina Venäjän hyökkäyssodasta johtuen oluen tuotanto on jouduttua keskeyttämään muun muassa pommihälytysten takia. Haasteet eivät ole rajoittuneet ainoastaan Ukrainaan, niitä on myös Puolan rajalla.  Tähän asti kaikki  haasteet on kyetty selättämään.

– Olemme kiitollisia, että suomalaiset ovat löytäneet oluemme. Näinä erityisen vaikeina aikoina vienti on meille erittäin tärkeää, kertoo Obolon panimon edustaja Katerina Vaschenko.

Suomeen tuotava, Alkossa ja ravintoloissa myytävä Obolon Strong (8.6%) on maahantuojan mukaan täyteläinen, miedosti humaloitu, hedelmäinen ja hunajainen lager-olut. Oluesta on myös viisiprosenttinen kauppaversio.

Suomeen Obolonia tuo olutta ja viinejä maahantuova Galatea Beverage Oy. Myyntijohtaja Henry Johansson tilasi ensimmäisen rekkalastin toukokuussa 2022 ilman, että oli edes maistanut panimon oluita, koska hänellä heräsi vahva halu auttaa Ukrainaa. Tuon jälkeen Kiovassa sijaitsevalta panimolta Suomeen on virrannut jo yli 50 rekallista ukrainalaista olutta.

– Tuntuu uskomattomalta, että suomalaiset ovat ostaneet jo kaksi miljoonaa tölkkiä Obolonia. Olen ollut pitkään alalla, mutta en ole koskaan  kokenut mitään tämänkaltaista. Olemme todella kiitollisia kaikille Obolonin ystäville. Voi sanoa, että jokaisella oluella on suuri merkitys, kertoo Johansson.

Lähde ja kuvat: Galatea Beverage -tiedote

Katso lisää:

Ukrainalainen Obolon-panimo on tehnyt hyvää sodan keskellä