Ruokamessut -tapahtuma tarjoaa hyvän kattauksen pienpanimo-oluita

Uusi ruoan ja juoman tapahtuma Ruokamessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna 19-21.4. Juomapuolella läsnä on kymmenisen suomalaista pienpanimoa, tislaamo-, tilaviini-, kombutca-, viini- sekä muita alkoholialatoimijoita.

Ruokamessujen on tarkoitus  yhdistää ruuasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat sekä alan tärkeimmät yritykset ja muut toimijat, kertoo Ruokamessuista Messukeskuksessa vastaava yhteistyökumppani Nina Harlin. -– Ruokamessut esittelee monipuolisesti kaikkea ruokaan ja juomaan liittyvää, mitä ihminen tarvitsee eri elämänvaiheissa. Kuluttajina teemme päätöksiä joka päivä. Uusi tapahtuma tarjoilee tuoreita ideoita ja vinkkejä niin arkeen kuin juhlaan meille kaikille.

Ruokamessuilla kävijät voivat tutustua uutuustuotteisiin ja -palveluihin lähes 200 näytteilleasettajan osastolla. Artesaanikylä kokoaa pienyrittäjiä eri puolilta Suomea, ja alueella voi tutustua sekä pienpanimoihin että vastuullisesti tuotettuihin suolaisiin ja makeisiin herkkuihin.

Monipuolisen ruoka- ja juomayritystarjonnan lisäksi luvassa on ohjelma kahdella ohjelmalavalla, demoesityksiä näytöskeittiössä, kilpailuja sekä useita juomatastingeja, joista Harlinin kuluttaja saa sekä tietoa että käyttövinkkejä arkeen ja juhlaan. Ohjelmalavalla kuullaan puheenvuoroja muun muassa ajankohtaisista ruokailmiöistä, juhlien järjestämisestä, kevään ja kesän drinkkitrendeistä sekä viini- ja ruokamatkailusta. Perjantaina tapahtumassa jaetaan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto sekä Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus. Olutpuolella on mahdollista osallistua pienpanimotastingiin ja kuulla oluen ja ruuan yhdistämisestä.

Ruokamessut on avoinna perjantaina 19.4. klo 10–20, lauantaina 20.4. klo 10–20 ja sunnuntaina 21.4. klo 10–17.

Lähde ja kuvat: Messukeskus

Katso lisää:

Kurkkaa juomamaailman trendit vuonna 2024