hartwall mainos
hartwall mainos

Uusi tummien oluiden festari Espoossa – Olari After Dark

Espoossa, Olarin Panimolla järjestetään tummiin oluisiin keskittyvä oluttapahtuma 25.2. Olari After Dark -festivaaleilla pääsee maistelemaan tummanpuhuvia oluita sekä kotimaisilta että ulkomaisilta pienpanimoilta.

Olarin Panimon Head Brewer Michael ”Micky” Alexander ja panimon perustaja Ville Leino

Olari After Dark on yksipäiväinen tapahtuma, jonka pääosassa ovat väriltään tummat oluet. Kansainvälisistä huippupanimoista paikalle saapuvat Marble Beers (Englanti), Pühaste (Viro), Ārpus (Latvia) ja Garage Beer (Espanja) kukin kahdella festivaalioluella. Panimoiden omien oluentekijöiden on tarkoitus tulla paikan päälle pitämään tastingeja ja keskustelemaan oluenkaadon välissä asiakkaiden kanssa, mm. Marblelta ja Pühastelta paikalle ovat tulossa panimoiden perustajat Joseph Ince ja Eero Mander.

Olutta on tarjolla kutakin laatua vain rajoitettu erä, useimpia vain yksi hana-astia eli kegi. Festivaalin isäntä Olarin Panimo lanseeraa tapahtumassa kolme uutta tummaa olutta. Myös muut suomalaiset pienpanimot tuovat uusia oluita tapahtumaan, mm. Paloaseman Panimolta maisteluun on tulossa muutama Black IPA ja Coolheadilta tuhti imperial stout. Suomalaisista pienpanimoista lisäksi ovat edustettuina Panimoravintola Plevna, Sonnisaari, Panimoyhtiö Tuju, Panimo Himo sekä Takatalo&Tompuri. Tapahtumassa on luvassa myös tastingeja ja Olarin panimokierroksia.

Olari After Dark -tapahtuman puuhahmot, Olarin Panimon perustaja Ville Leino, oluttoimittaja Peter Tammenheimo ja oluttapahtumakonkari Janne Koskenniemi näkevät, että Suomessa tulisi olla pelkästään tummiin oluisiin keskittyvä oluttapahtuma. Festivaalin nimi Olari After Dark taas tulee puuhamiesten mukaan siitä, että helmikuun lopussa talven synkin pimeys on jo kääntynyt kohti valoa ja ilmassa on kevään odotusta. Vaikka ulkona paukkuisi pakkanen, sisätiloissa tunnelma nousee kattoon ja tumma olut lämmittää.

Olari After Dark -tapahtuma 25.2. klo 14-00 Olarin Panimolla,  liput tulevat myyntiin helmikuussa Olarin Panimon verkkokauppaan.

Lähde ja kuvat: Olari After Dark -tiedote

MC Taakibörstan Koponen Olarin Panimon johtoon