Venezuelalainen rommitislaamo Ron Diplomático kantaa vastuunsa

Venezuelalainen rommitislaamo Ron Diplomático on julkaissut “Tislattu Tietoisesti”-vastuullisuusalustansa osana yhtiön yhteiskuntavastuun suunnitelmaa. Yhtiö on asettanut haasteekseen mukauttaa toimensa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Tämä yhteiskuntavastuusuunnitelma vahvistaa yhtiön käynnissä olevaa sitoutumista vastuulliseen tuotantoon, ympäristöystävällisiin toimiin, sekä sosiaaliseen tukeen työntekijöille ja paikallisille yhteisöille. Diplomáticolla vastuullinen tuotanto, ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen tuki työntekijöille ovat olleet brändin ydin sen perustamisesta lähtien. Tähän ovat sitoutuneet myös kaikki yrityksen työntekijät luoden yhdessä yrityksen filosofian ja sen arvot.

Diplomáticon ”Tislattu Tietoisesti” -alusta on uusi askel eteenpäin sitoutumisessa kestävään kehitykseen. Tuotannossa pyritään nollajätteeseen ja ruokahävikkiä torjutaan kaikkien yhteis- työkumppaneiden kanssa kautta maailman.

ruokaa

RUOKAHÄVIKIN TORJUNTA

Diplomáticon tavoitteena on saada kaikki sen yhteistyökumppanit, jakelijat sekä kuluttajat aktiivisesti mukaan kestävän kehityksen toimiin. Yhtiö haluaa syventää omaa sitoutumistaan torjumalla ruokahävikkiä tärkeimmissä yhteistyökumppanimaissa. Yhteistyössä valtiosta riippumattomien tahojen ja ruokahävikkiä torjuvien järjestöjen kanssa yhtiö pyrkii lisäämään tietoisuutta asiasta ensisijaisesti koulutustyöpajojen sekä ruokakuljetusten avulla tulevina vuosina.

”Haluamme kehittää kestävän kehityksen pyrkimyksiämme tekemällä tiivistä yhteistyötä kauppakumppaneidemme kanssa ruokahävikin torjumisessa, sillä tämä on lähellä sydäntämme sekä tärkeää yhteiskunnalle. Näin voimme laajentaa nollajätetavoitettamme tuotantolaitoksestamme projekteihin, jotka koskettavat ihmisiä ympäri maapallon.” sanoo Diplomáticon toimitusjohtaja Jose Ballesteros.

Lisäksi yhtiö jatkaa kestävän kehityksen ohjelmaansa, joka perustuu kolmeen pääteemaan: prosessien tehostaminen, ympäristönsuojelu sekä henkilöstön arvostaminen. Jokainen näistä teemoista toimii linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, jotka on tarkoitus saada päätökseen vuodeksi 2030.

Diplomático on sitoutunut voimakkaasti veden säästämiseen ja säilyttämiseen läpi koko tuotantoprosessin. Se on onnistunut merkittävässä vedenkulutuksen vähennyksessä, jopa 50%, viimeisen kuuden vuoden aikana.

rakennuksia

Lisäksi tislaamo on toteuttanut kattavan nestemäisen jätteen käsittelyprosessin muuttamalla tislaamon yli jäämänesteen, vinassen, lannoitteeksi yli 1 000 hehtaarille sokeriruokoa sekä jakamalla tätä lannoitetta yli 30 perheen viljelyn tueksi.

Tislaamolla on myös omat energiantuotantojärjestelmät, jotka tuottavat keskimäärin 80 % vuoden aikana käytetystä energiasta. Nämä järjestelmät mahdollistavat myös suuremman CO2 -päästöjen vähennyksen verrattuna perinteisiin menetelmiin.

metsää venezuelessa

YMPÄRISTÖN SUOJELEMINEN

Diplomático on ollut edelläkävijä sitoutumisessaan ympäristöön. Se on Venezuelan ainoa tislaamo, joka on saanut ISO 14001 -sertifikaatin jo vuonna 2009. Yhtiö on jatkuvasti kehittänyt monia toimiaan tällä saralla, kuten järjestämällä ympäristökoulutuskursseja, metsitysohjelmia sekä rantojenpuhdistuskoulutusta sen työntekijöille ja paikallisille yhteisöille.

Näiden projektien aloituksen jälkeen on istutettu lähes 16 000 puuta, jotka ovat kotoperäistä lajia. Lisäksi yhtiö on tukenut sokeriruo’on viljelyn kehittämistä yhdessä Fundacaña- kansalaisjärjestön kanssa yli vuosi- kymmenen ajan.

DIPLOMÁTICO ROMMI

rommipulloDiplomático on super-premium rommi Venezuelasta. Vuonna 2018 Diplomático palkittiin Wine Enthusiast ́sin arvostetulla ”Spirit of the Year” -palkinnolla. Se oli kaikkien aikojen ensimmäinen rommi, joka on voittanut tämän kategorian. Diplomáticon tislaamo sijaitsee Andien juurella. Perheomisteinen yhtiö on saanut inspiraationsa Don Juan Nieto Meléndezistä ja tämän kuva koristaakin yhtiön etikettejä. Tislaamo, joka on tuottanut maailman hienoimpia rommeja vuodesta 1959, yhdistää nykyisin perinteistä sekä modernia tuotantoteknologiaa. Tuotantoalueella on erinomaiset olosuhteet sokeriruo’on ja rommin tuotannolle hedelmällisen maaperän, riittävän vedensaannin sekä Karibian ilmaston ansiosta.

Palkittu Master Blenders -tiimi työskentelee ahkerasti luodakseen uniikkeja ja monimuotoisia rommeja. Tuotevalikoima koostuu Tradition-sarjasta: Planas, Mantuano, Reserva Exclusiva ja Selección de Familia sekä Prestige-sarjasta : Single Vintage ja Ambassador. Kahta viimeistä on kypsytetty ensin 12 vuotta ja sen jälkeen loppukypsytys espanjalaisissa sherrytynnyreissä yhden-kahden vuoden ajan.

Lähde ja kuvat : Ron Diplomático tiedote