mainos

Videohaastattelussa SOPP tapahtuman voimamies Pekka Kääriäinen

Videolla Pekka Kääriäinen kertoo SOPP 2017 kuulumiset. Ja ne jotka eivät tiedä kuka on mr. Kääriäinen niin tässä hieman tietoa Lammin Sahdin sivuilta Sahti edellä olkaa hyvä.

— 14-vuotiana, vuonna 1970, Lammin Sahdin perustaja— Pekka Kääriäinen— meni sahdinteko-oppiin Lammilla naapurissa asuneen sahdintekijän, Pentti Rantasen luo. Sahdista tai paremminkin sahtivierteestä syntyi myös Helsingin kauppakorkeakoulun lopputyö vuonna 1987. Luvat kaupalliselle sahdinvalmistukselle haettiin 1986 ja ne saatiin yllättäen seuraavana vuonna 1987, jolloin myös valmistus alkoi. Yhtiönä Lammin Sahti Oy on perustettu 1985 ja merkitty kaupparekisteriin 15.8.85. Lammin Sahti mainitaan jopa Guinnessin ennätystenkirjassa maailman suurimman sahtikuurnan omistajana.— — 

— Talvisin Lammin Sahti pyörii Kääriäisten omin voimin, mutta kesän koittaessa sillä on parikymmentä työntekijää. Lammin Sahti palvelee Lahden satamassa vapusta syyskuun loppuun saakka; makasiinissa toimivassa kanttiini Risa Robellissa. Heinolan satamassa yrityksellä on kesäkahvila Tyyrpuuri, jossa on myös A-oikeudet

Lammin Sahti on aktiivisesti mukana erilaisissa tapahtumissa niin Lahden satamassa kuin muuallakin maassa mm. Lammin Pellavamarkkinoilla, Padasjoen Sahtimarkkinoilla, Maaseutunäyttelyissä jne. Lahdessa, Turussa— ja Helsingissä Lammin Sahdin järjestämillä Suuret Oluet -Pienet Panimot -tapahtumilla on myös osansa yrityksen tunnettuudelle. — 

Maan- ja maailmanlaajuista sahtia

— Vaikka Lammin Sahti tarjoaa muitakin tuotteita, on sahti silti yrityksen suurin yksittäinen myyntiartikkeli. Sahtia valmistuu Lammilla vuosittain— n.— 30 000 litraa. Oluensa yhtiö— sen sijaan valmistaa yhteistyössä Bryggeri Helsingin kanssa.

— Tapahtumien ja vähittäismyynnin lisäksi sahti menee myyntiin Helsingissä sijaitseviin Bryggeri Helsinki, Villi Wäinö olutravintoloihin ja Savottaan, sekä ravintola Zetoriin Helsinkiin, joka käyttää Lammin Sahtia ruoanvalmistuksessaankin.

Innokas asianharrastaja Kääriäinen on yrittämisen ohella Suomen Sahtiseuran puheenjohtaja. Viranomaisyhteistyön lisäksi aktiivisuus on noteerattu myös EU-tasolla ja sahdille on haettu ja— — saatu Aito Perinteinen Tuote -todistus, joka mm. määrittelee sen, mitä sahti on ja mitä se ei ole. Vastaavia todistuksia on myönnetty muun muassa puikulaperunalle ja karjalanpiirakalle.

— — Lammin Sahti tunnetaan myös maailmalla. Ympäri maailmaa matkustanut olutguru ja kirjailija Michael Jackson kehuu kirjassaan The New— — World Quide to Beer Lammin Sahtia yhtenä maailman vanhimmista primitiivisistä oluista, joka on säilynyt alkuperäisenä ja josta kannattaa olla ylpeä. ”Sahti is more than a curiosity.— It is a part of Finnish culture!”— — Sahtia ja Puhtia on myös viety pieniä määriä mm. USA:han.

— Lähde:— http://www.sahti.fi/pages/Tiedotteet/1859