Viikon cocktail: Arancia Dorata – appelsiinimartini

Kokeile kultaista, aromaattisen makuista appelsiinimartinia vaikka aperitiiviksi! Juoma on maistettu ensi kertaa Turku Distilleryn tiloissa Raisiossa ja ihastuttu sen hienostuneeseen makuun.

Turku Distillery on vuonna 2021 perustettu tislaamo, joka on keskittynyt vodkaan. Tislaamo on saanut alkunsa kahden kaveruksen, Tapio Järvenpään ja Jari Varjon ideasta. Tuotantotilat löytyivät Turun kupeesta Raisiosta ja ensimmäinen erä Kaiho Vodkaa tuli markkinoille vuonna 2022.

“ Haluamme tehdä maailman parasta vodkaa”, kertoo tislauksesta vastaava Järvenpää. “ Suomessa keskitytään usein viskin tai ginin tislaukseen, meitä kiinnosti tehdä vodkaa alusta lähtien niin että koko tuotantoketju on jäljitettävissä pellosta pulloon. Vodkassa käytettävä vilja tulee lähialueelta ja koko viljan käsittely pulloon asti tapahtuu tislaamolla. “

Jari Varjo ja Tapio Järvenpää

Arancia Dorata (suomeksi: kultainen appelsiini) – appelsiini Martini

  • 5 cl KAIHO-vodka tai muu vodka
  • 1,5 cl Bianco Martini – valkoista martinia
  • 2 appelsiinin kuoripalaa (josta käytetään kuoren eteeriset öljyt)
  • Cocktail-lasi
  • Jäitä
  • Appelsiinin kuoripala ja hieman syötävää glitteriä

Laita lasiin pitkään lasiin jäitä ja ainesosat, taivuta hieman appelsiininkuoripaloja lasin sisällä, niin että kuoresta purskahtaa hieman eteerisiä öljyjä lasin sisään. Sekoita pitkällä lusikalla. Siivilöi cocktail-lasiin. Koristele appelsiinin kuorenpalalla, johon voit ripotella hieman syötävää glitteriä.

Juoman kehitti Elsa Hämäläinen.

VINKKI: Arancia Dorata on suomeksi kultainen appelsiini. Juoma on tyyliltään appelsiinimartini, ja jos pidät appelsiinistä, voi laittaa hämmennykseen useamman kuoripalan.

Ilmestynyt 1/23 Olutposti- lehdessä.

Katso myös:

Viikon cocktail ginistä: Bloody Mary Asia

Kesäinen Cucumber Lemonade -cocktail

Trash to Treasure -cocktailresepti

Siivilä on hipstereiden märkä uni