Viikon cocktail: Iltasumppi

Rommia voi oivasti nauttia sellaisenaan, mutta siitä saa myös erinomaisia cocktaileja. Katso millaisen juoman baarimestari Laura Suutari vinkkaa rommista!

 

Laura Suutari, baarimestari:

”Rommi on monipuolinen cocktailien raaka-aine, josta saa rakennettua varsinkin pitkiä juomia. Tumma rommi tuo cocktailiin mausteisuutta ja vaalea rommi taas hedelmäisyyttä. Kaikille on tuttu rommijuomien klassikko rommikola, mutta vaaleat rommit sopivat myös varsinkin erilaisten hedelmämehujen, kookoksen tai sitruksien kanssa, kun taas tummat rommit ovat parhaimmillaan kahvin, suklaan tai vaikka kaakaon kera. Rommicocktaileissa voi myös käyttää lämmittäviä mausteita, kuten kanelia tai vaniljaa.

Rommeista tehdään usein nimenomaan pitkiä juomia, mutta yhtä hyvin ne sopivat myös lyhyisiin cocktaileihin. Kypsytettyjen vuosikertarommien aromaattinen maku tekee huikeita yhdistettäviä vaikka espresson kera! ”

Iltasumppi

  • 3 cl Havana Club Añejo 7
  • 1 cl Cointreau
  • 3 cl espresso
  • 1 bs Monin Pure Cane Sugar -sokerisiirappia (tai itsetehtyä sokerisiirappia)
  • 6 tippaa Angostura Aromatic Bitters
  • Lasi: Nick & Nora
  • Koristeeksi raastettua suklaata

Valmistusohje: Mittaa raaka-aineet shakeriin. Sekoita juomaa sauvasekoittimella saadaksesi aikaan kauniin vaahdon juomaan. Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, ravista juomaa ensin kunnolla ilman jäitä. Ravista vielä jäillä ja tuplasiivilöi jäähdytettyyn lasiin. Koristele raastamalla suklaata juoman pintaan.

Katso myös edellinen viikon cocktail:

Viikon cocktail: Samppa Kangasjärvelän Jack Rose calvadosista