Viikon olut ja ruoka -pari: Paahdettua parsaa ja NEIPA-lohimajoneesi

Sesongin herkku parsa on nyt täällä. Kokeile sitä maukkaalla, NEIPA-oluella maustetulla lohimajoneesilla. Juomaksi tietysti sitrusmainen NEIPA.

Paahdettua parsaa, NEIPA-oluella maustettua lohimajoneesia ja uppomunaa (kahdelle)

Majoneesi:

  • Noin 70 g paistettua tms kypsää lohta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl turkkilaista jugurttia
  • 2-4 rkl ei katkeraa NEIPA/NEPA -olutta
  • Suolaa ja pippuria

Parsa:

  • Noin 10-15 parsaa pestynä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

Lisäksi:

  • 2 kpl uppomunaa ta löysäksi keitettyä kanamunaa
  • 2 kpl paahdettua leipää

Laita uuni päälle 200 -asteeseen. Sekoita majoneesin ainekset, maista mausta ja laita kylmään. Pese parsat ja taivuta, jolloin puumainen osa napsahtaa pois. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle, paahda 10 minuuttia, ota pois, sekoita vähän öljyä ja suolaa, joukkoon, paahda vielä 5 minuuttia. Tee kanamunat ja paahda leivät.

Kokoa leivän päälle majoneesia, sitten parsat ja lopuksi kanamuna. Päälle hieman suolaa ja pippuria. Nauti heti viileän NEIPA:n kera.

Kokeile viereen olutleipää!

Vehnäolutfocacciaa iltapalaksi tai salaatin kylkeen