Viikon olut ja ruoka -pari: Vehnäoluella maustettu kookos-lohikeitto

Kokeile vehnäoluella maustettua, aasialaishenkistä lohikeittoa joko dippaillen sitä tortillalla tai perinteisesti lusikoiden. Viereen sopii belgityylinen vehnäolut tai sitruksinen NEIPA.

Vehnäoluella maustettu kookos-lohikeitto

  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 cm pala inkivääriä (tai 1 rkl inkivääritahnaa)
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • noin 500 g lohifilettä paloina
  • noin 200 g pakastewokkivihanneksia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • noin 3 dl belgityylistä vehnäolutta
  • ½ tl kurkumaa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • Pehmeitä tortilloja
  • tuoretta korianteria
  • 1 lime lohkottuna

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä pieni inkivääri. Kuullota nämä kookosöljyssä wokkipannussa. Lisää soijakastike ja hunaja, anna karamellisoitua hetki. Lisää lohipalat, paahda hetki ja lisää kasvikset sekoitellen viitisen minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito, huuhtele kookosmaitopurkki oluella ja kaada seos keittoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää kurkuma ja anna keittyä hetken.

Tarjoa korianterin ja limen kera, viereen pehmeitä tortilloja, joita voit dipata liemeen. Juomaksi raikas, vaalea belgityylinen vehnäolut.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Mausteinen kurpitsakeitto red alella