Viking Linella keväinen kasvismenu olutsuosituksilla

Punaisilla laivoilla— vietetään Vihreää kevättä -teemaviikkoja toukokuun loppuun asti. Teeman kunniaksi Viking Line juhlistaa vihreitä makuja tuomalla ensimmäistä kertaa laivoilleen kasvismenun.— Spring & Green -menu tarjoillaan olut- ja alkuviinisuosituksilla.

Menun ideana on tarjota Itämeren parasta ja herkullisinta kasvisruokaa käsityöoluiden tai alkuviinien makupareina.

Kolmen ruokalajin menun voi valita kahdesta alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehdosta. Alkuruoat ovat kasvisruokia, pää- ja jälkiruoissa toinen vaihtoehto on vegaaninen.

Uusi kausimenu— on Viking Linen omien kokkien käsialaa. Se on myös osoitus siitä, että on mahdollista laatia fine dining -tasoinen ateriakokonaisuus, josta kaikki voivat nauttia – kasvissyöjät ja vegaanit sekä myös he, jotka syövät kalaa ja lihaa.

Alkuruoista löytyy muun muassa parsaa, paahdettuja pähkinöitä, tofutatakia, lasinuudeleita ja kurkkusalaattia. Pääruoissa on käytetty esimerkiksi ruispolentaa, Västerbottensost-juustoa, kevätkaalia, rapeaa seitania, vegaanista tuorejuustoa sekä savustettua munakoisoa. Menun kruunaa omenajäähdyke tai mantelivaahto lisukkeineen.

Spring & Green menun olutsuositukset ovat mielenkiintoisia ja tarkkaan harkittuja. Coppersmith’s Ekologisk Saison ryhdittää molempia alkuruokia, jälkiruoille pariksi on löydetty La Trappe Blond.

Viking Linen vegemenu

Malmgårdin Panimon Arctic Circle Ale viihtyy rukiin, juuston, kaalin ja kuminan parina. Kuva— Viking Line

Malmgård Arctic Circle Ale istuu täydellisesti kasvispääruoan (ruispolentaa, Västerbottensostia, haudutettua kevätkaalia ja tummaa kuminakastiketta) seuraan, kun taas vegaanivaihtoehtoa (rapeaa seitania, kotitekoista vegaanista tuorejuustoa, savustettua munakoisoa, saksanpähkinä-paprikapyreetä, granaattiomenaa ja paahdettua sipulilientä) täydentämään on löydetty Vakka-Suomen Prykmestar Savu.

Saaristoluonnon vaaliminen— on ollut Viking Linelle sydämenasia jo vuosikymmenten ajan. Suomi 100 -juhlavuoden aikana yhtiö panostaa ympäristöön ja Itämeren suojeluun entistä näkyvämmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Teknisten ratkaisujen lisäksi luonnon hyvinvointi on tuotu osaksi osaksi asiakaspalvelua ja risteilyelämystä. Laivoilla tarjottava kahvi on viljelty luonnonmukaisesti ja ravintoloissa vesi pullotettu omaan lasipulloon. Kalahankinnoissaan yhtiö noudattaa Ruotsin Miljöstyrningsrådetin suosituksia.

Vihreää kevättä -kampanja on esillä myös ravintoloiden ja laivojen ulkopuolella. Aikuisille järjestetään— Itämeri-aiheisia tietovisoja ja lapsille piirustuskilpailuja. Lisäksi varustamo on luvannut lahjoittaa vähintään 50 000 euroa Itämeren suojelutyöhön. Tänä keväänä vihreä on uusi punainen.

Peter Tammenheimo