mainos

Vuoden olutteko -tunnustus Jouni Koskiselle

Suomen Olutseura ry. on myöntänyt Vuoden olutteko -tunnustuksen helsinkiläiselle kirjoittajalle ja olutasiantuntijalle Jouni Koskiselle hänen kirjoittamastaan teoksesta Oluiden maailma. Tunnustus kunniakirjoineen myönnettiin Suomen Olutseuran vuosikokouksen yhteydessä lauantaina 18.3.2023. Lisäksi Pien Shop huomioi Koskisen olutkukkakimpulla.

Jouni Koskinen

Sarjakuvapiirtäjä Juho Juntusen muotokuva Jouni Koskisesta

Suomen Olutseura toteaa tunnustuksen perusteluissa, että Oluiden maailma on kattava ja asiantunteva kirja, joka on täynnä asiaa helposti hahmotettavassa muodossa. Se tarjoaa kertausta olutta pidempään harrastaneelle ja on samalla hieno johdantoteos oluen parissa aloittelevalle noviisille. Teos houkuttelee maistamaan esittelemiään oluttyylejä ja yhdistää vaivattomasti yllättävänkin nippelitiedon perusasioihin.

”Lähes parinkymmentä vuotta olutharrastusta synnyttivät halun tehdä sellainen olutkirja, jota itse harrastuksen alussa kaipasin: helposti lähestyttävän kelle vain, mutta myös kaltaistani olutnörttiäkin kiinnostavan. Vaikka siinä oli toki työtä, kirja syntyi lopulta kevyemmin kuin oletin. Koronan aikana kun ei päässyt edes baariin oluelle kirjoittamista karkuun”, kertoo Koskinen.

Koskinen on kirjoittanut myös Tuopillinen-olutblogia jo kymmenen vuotta.

”Teen olutkirjoitushommia lähes puhtaasti ’rakkaudesta lajiin’, niin pirun hyvältähän se tietysti tuntuu kun oikein näin ’virallisesti’ tunnustetaan. Ehkä tässä ei vain huvikseen huuda metsään, miten hyvää olut on. Isot kiitokset siis Suomen Olutseuralle! Olen otettu”, sanoo Koskinen.

jouni koskinen

Koskinen kertoo, että kirja on saanut lähes poikkeuksetta positiivista palautetta. Siitä huolimatta suunnitelmissa ei aivan heti ole seuraava olut-aiheinen teos. “Vaan hätäkös tässä, katellaan”, Koskinen myhäilee. Aiempina vuosina Vuoden olutteko -tunnustus on myönnetty Arctic Hopyardille kotimaisen humalatuotannon elvyttämisestä (2022), Erkki Hämeelle Pelasta Craft Beer! -kampanjasta (2021) ja Sanna ja Jesse Manniselle ympäri Suomea tehdyistä olutkuljetuksista (2020).

Lähde: Suomen Olutseura, kuvitus Juho Juntunen, grafiikka Oskari Sarkima