Waahto Brewery avaa osakeannin

Savonlinnalainen Waahto Brewery avaa julkisen osakeannin.

Waahto Breweryn julkinen ja avoin osakeanti järjestetään, jotta panimo voisi jatkaa hallittua kasvua sekä mahdollistaa tuotteiden laajemman levittämisen, jotta ne olisivat saatavilla yhä useammalle kuluttajalle.

pulloja hyllyllä

”Nykyiset keittolaitteet ja kypsytyskapasiteetti ovat käyneet pieniksi juomien kysyntään nähden; kysyntää olisi kymmenille tuhansille litroille enemmän kuin mitä Waahto Brewery pystyy tuottamaan tällä hetkellä. Suurin osa panimon valmistamista juomista myydään kesä aikana Itä-Suomen alueella ja talvella niitä liikkuu paljon etenkin Pyhätunturin ja Äkäslompolon alueelle. Keskon kautta juomia saadaan toimitettua ympäri Suomea K-kauppoihin. Nykyisellä tuotantokapasiteetilla juomia ei riitä tämän isommalle levitykselle, vaikka kysyntää olisikin”, kertoo Jari Kouvalainen, joka on Waahto Breweryn toinen olutmestari ja yksi omistajista.

Uudet laitteet on katsottu jo valmiiksi 2019 ja ne oli tarkoitus tilata alkukesästä 2020. Koronapandemian johdosta laitteiden toimitusta saatiin siirrettyä myöhemmäksi. Laitteet ovat nyt valmiina ja ne odottavat rahtausta Suomeen.

”Jotta uudet laitteet voidaan toimittaa, on panimon ensin muutettava isompiin tiloihin. Sopivia tiloja ei ole valmiina, joten oli löydettävä mahdollisimman sopiva pohjaratkaisu. Tilojen suhteen on viisi erityisvaatimusta. Lattian tulee olla kestävää betonia ja sen on myös oltava maata vasten raskaiden tankkien vuoksi. Käyttöveden on oltava täydellistä ja sitä on oltava saatavilla runsaasti. Viemäröinnin tulee olla kantokyvyltään tarpeeksi iso. Sähköä kuluu paljon, joten mikä tahansa jakorasia ei kestä panimolaitteiden kuormitusta. Tilaa tarvitaan paljon ja sen on oltava tarpeeksi korkeaa, jotta uudet korkeat laitteet mahtuvat niihin. Tilat ovat valmiina remontointia varten”, kertoo Kouvalainen.

jari kouvalainen

Waahto Breweryn Jari Kouvalainen

”Pohjimmainen syy osakeannille on siis rahoituksen kerääminen siihen, että panimo saa tuotua uudet laitteet Suomeen. Samalla tarvitsemme rahaa uusien tilojen remontoimiseksi panimokäyttöön. Toinen ison painava syy osakeannille on, että Waahto Brewery haluaa muodostaa panimoa tukevan yhteisön. Kaikista osakkeen omistajista tulee automaattisesti panimon omistajia ja heille kuuluu tiettyjä etuja. Edut on jaoteltu viiteen eri kategoriaan ja mitä isomman osuuden panimosta omistaa, sitä enemmän etuja saa. Panimo puolestaan saa omistajista vakaata käyttäjäkuntaa palveluilleen ja samalla myös valtavan tietotaitopankin, kun omistajiksi tulee eri alojen osaajia. Panimo tukee siis omistajia ja omistajat tukevat panimoa, jolloin kaikki voittavat”, summaa Kouvalainen.

Lisätietoa: Jari Kouvalainen, +358 44 989 6112, info@waahtobrewery.fi

Lähde ja kuvat: Waahto Brewery