Lepaan Tärviö—  5,3% — — & unohdetut omenat

Mistä: — Vain hanasta hyvätasoisista ravintoloista: esim. Sidreríasta, Gallows Birdistä

Kenelle: rutikuivan siiderin ystävälle, kotimaisista siidereistä kiinnostuneelle

Lepaan viinitila on viininteon ja matkailukeskuksen lisäksi ainoa paikka Suomessa, missä viinin- ja siiderin tekoa voi opiskella. Rehevällä tilalla tehdään viinin lisäksi myös tisleitä ja SIIDERIÄ! — Tilan pienet siiderierät on juuri pullotettu ja tankitettu—  – sitä saa nyt muutamasta hyvin valikoituneesta ravintolasta pääkaupunkiseudullakin. Tärviö on ”unohdettujen omenalajikkeiden siideri”. Se on valmistettu Kanta-Hämeen vanhoista omenalajikkeista – ja tämä kyllä tuntuu siiderin maussa voimakkaasti.— —  Tärviö on hyvin hyvin kiinnostava siideri: Aito siideri maistuu ja tuoksuu.

Tärviö on käynyt rutikuivaksi – tuoksussa vahvasti kotimainen, kirpeä omena (sellainen pieni, punavaalea omppu – jollaisia lapsena aina haukkasin kerran ja heitin sitten yhden haukun jälkeen puskaan) sekä pieni hiivaisuus. — Aromeissa tuntuu erittäin vahva hapokkuus, hapan ja kuiva siideri tuntuu ikenissä mutta maistuu uniikilta ja jäljittelemättömältä. Jälkimaku on pitkä, viipyilevä, aavistuksen kirpeä.—  Jos tämä olisi mikä tahansa muu siideri, arvioisin, että omenasekoituksen pitäisi olla paremmin balanssissa, siideri kaipasi hieman makeaa omenaa pyöristämään makua. Mutta näin en kuitenkaan sano, koska Tärpiön hienous on nimenomaan näissä omenissa.

Siidereistä Tärviötä on kanssani ollut maistamassa Espoolaisten olutravintoloiden Captain Corvuksen ja Gallows Birdin ravintolapäällikkö Ville Kellokoski. Ville kuvaili erittäin osuvasti Tärviötä näin: ”aitoa kamaa, jonka raikkaudesta tulee mieleen Suomen kesä” â€“ allekirjoitan täysin.

 

www.siideriakiitos.fi

#Lepaanviinitila #aitosiideri #siideri #siideriä #siideriäkiitos