Humalakoda – Tallinnan uusin panimoravintola

Balti Jaam -torille avattu Humalakoda tarjoaa skandinaavista tunnelmaa, pubiruokaa sekä oman panimon oluita.

Perusteellisesti uusittu Tallinnan Balti Jaam -tori Tallinnan rautatieaseman vieressä avasi ovensa 19. toukokuuta. Torin yhteyteen avattiin kaupungin uusin panimoravintola, 150 asiakaspaikan Humalakoda, jonka omistavat olutravintola Hell Huntin taustavoimat.

Humalakodan yksi vetonaula on avara kesäterassi, jolta avautuu esteetön näkymä kohti vanhaakaupunkia. Aurinko paistaa terassille koko päivän.

Skandinaavista linjakkuutta

Uuden ravintolan sisustus on skandinaaviseen tyyliin pelkistetty: hillityn vaaleita puupintoja rytmittävät jykevät mustiksi ja punaruskeiksi maalatut teräspylväät. Kattorakennelmat on jätetty tarkoituksella näkyviin puusta tehdyn kotamaisen lankkukehikon taakse.

Ruoka valmistuu avokeittiössä, joka on tehty näyttävästi osaksi ravintolan sisustusta. Seinien paneloinnit ohjaavat katseen kohti keittiön leveitä ”ikkunaluukkuja” ja kuparisia lämpölamppuja.

Baaritiskin takana sijaitsee lasiseinällä eristetty panimo. Rosteriset keittokattilat ja kypsytystankit näkyvät koko ravintolaan.

Humalakodan ydin

Humalakodan panimolaitteita voi ihailla lasiseinän läpi. Myös keittiö työskentelee näkösällä.

Jokaiselle jotakin

Humalakodan filosofiaan kuuluu tarjota jokaiselle jotakin. Ruokalistalla on pientä purtavaa oluen kanssa, salaatteja, burgereita ja kevyitä lounasannoksia. Tarpeen tullen listalta saa koottua myös useamman ruokalajin päivällisen.

Alkuruoat maksavat viidestä yhdeksään euroa, pääruoat 8–19 euroa ja jälkiruoat noin kuusi euroa. Listan kallein annos surf & turf (19 €) on— härän välikyljystä, siniraputempuraa, parsaa, lehtikaalia, tryffelimajoneesia ja punaviinikastiketta.

Hanapaikkoja on kymmenen, ja yksi niistä on varattu siiderille. Panimo on edelleen rakenteilla, joten talon omat oluet on pantu Haapsalussa Kolk-panimolla.

Humalakodan omalla reseptillä tehdyt oluet ovat Humalik Punane (amber ale, 5,5 %) ja Humalast Lahe (APA, 5 %). Talon oluet maksavat 4,50 € per tuoppi.

Hanoissa on tarjolla myös Hell Huntin oluita sekä puolenkymmentä tuontiolutta, joista suurin osa belgialaisia.

Humalakodan ensimmäiset paikan päällä valmistetut oluet on tarkoitus saada myyntiin lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Peter Tammenheimo