Uuden vuoden juhliin kirpeä olutposset ja kanelipuolukkaa 

Uuden vuoden juhliin voi etukäteen tehdä helpon ja hyvän olutpossetin. Kokeile vaikka!

Posset-jälkiruoka on lähtöisin englantilaisesta posset-juomasta, jonka juuret ovat 1300-luvulla. Tämä erityisestä posset-kupista nautiskeltava juoma on valmistettu ennen maidon herasta, sokerista ja alkoholista. Posset-juoman on uskottu auttavan mm. flunssaan ja unettomuuteen. Hauska yksityiskohta on, että William Shakespeare mainitsi Hamletissa useaan kertaan possetin terveysvaikutukset.

Kirpeä olutposset ja kanelipuolukkaa 

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl kirpeää, maustamatonta hapanolutta
  • 1 dl puolukkaa
  • kanelitanko

Keitä kermaa ja sokeria kattilassa noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää olut sekoittaen. Kaada seos kauniisiin kuppeihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 5-6 tunniksi.

Murskaa puolukat pieneen kulhoon, laita mukaan kanelitanko. Anna maustua noin tunti. Ota tanko pois. Koristele possetit tarjottaessa puolukoilla. Tarjoa niiden seurana marjaista tai maustamatonta hapanolutta.

VINKKI: Voit käyttää possetiin myös hedelmillä tai marjoilla maustettua hapanolutta, jätä silloin puolukat pois.

Katso myös:

Uudeksi vuodeksi puolukkaista hirvenfilettä, litistettyjä yrttiperunoita ja olutkastike