André Brunnsberg EBCU:n hallitukseen

Helsinkiläinen André Brunnsberg valittiin European Beer Consumers Unionin (EBCU) hallitukseen järjestön syyskokouksessa, joka pidettiin viime viikolla Monzassa, Italiassa. Eurooppalaisia oluenkuluttajia edustava kuluttajajärjestö EBCU sai nyt ensimmäistä kertaa suomalaisen hallitusjäsenen.

Suomea edustaa EBCU:ssa Olutliitto, joka on yli 2 000 oluenkuluttajaa ja 32 jäsenseuraa edustava suomalainen oluenkuluttajien kattojärjestö. André Brunnsberg on ollut mukana Olutliiton hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana 2007-2016 sekä edustanut Olutliittoa EBCU:n kokouksissa vuodesta 2008 lähtien.

– Olen kiitollinen siitä, että minut valittiin mukaan hallitukseen. Näen että EBCU tekee todella tärkeätä työtä oluenkuluttajien eduksi kansainvälisellä tasolla. Siitä on jo pitkä aika, kun hallituksessa viimeksi oli jäsen maasta, jossa on alkoholimonopoli, joten haluan tuoda sen aspektin nyt voimakkaammin esille ja esimerkiksi selvittää Pohjoismaiden alkoholimonopolien hintaerot ja mistä ne johtuvat. Sen lisäksi työtehtäviini tulee kuulumaan EU:n säädökset ja niiden seuraaminen,— kertoo Brunnsberg.

Brunnsberg on myös aktiivinen kotiolutharrastaja ja kansainvälisesti arvostettu oluttuomari. EBCU on viime aikoina korostanut, miten tärkeä rooli kotioluella on elävässä olutkulttuurissa.

– Työtehtäviini tulevat kuulumaan myös kotioluet. Ympäri Eurooppaa syntyy jatkuvasti uusia pienpanimoita, ja niiden perustajat ovat melkein aina kotiolutharrastajia. Nämä pienpanimot tuovat laajan valikoiman oluttyylejä markkinoille ja ylläpitävät monipuolista oluttarjontaa olutkuluttajille, Brunnsberg huomauttaa.

EBCU:ssa on tällä hetkellä mukana 18 olutjärjestöä 16 eri maasta, uusina jäsenmaina Ranska, Espanja ja Kreikka. Jäseniä EBCU:ssa on lähes 250— 000, josta melkein 190 000 kuuluu brittiläiseen CAMRA:an (Campaign for Real Ale).

André Brunnsbergin tavoittaa sähköpostilla: andre.brunnsberg(at)ebcu.org

Lisää tietoa EBCU:sta: www.ebcu.org

Lisää tietoa Olutliitosta: www.olutliitto.fi