mainos
mainos

Beerbliotekin Henke Bengtsson: Hapanoluet nousevat edelleen Ruotsissa

Göteborgilaista Beerbliotekin pienpanimoa on pidetty perustamisestaan lähtien erittäin trendikkäänä ja monipuolisena pienpanimona.

Panimo on tunnettu niin hauskoista olutnimistään kuin usein oivaltavasti kuvitetuista etiketeistään. Beerbliotek panee runsaasti niin (jenkki)humaloituja oluita kuin Ruotsissa supertrendikkäitä hapanoluitakin, ja heiltä löytyy myös suomalaisia panimoita runsaammin kevyemmän alkoholiprosentin oluita johtuen Ruotsin alkoholilainsäädännöstä, koska siellä kaupassa myytävät oluet ovat enintään 3.5-prosenttisiä.

Alkuperäinen panimo on perustettu vanhaan sokeritehtaaseen ja perustajajäsenet ovat hyvinkin kansainvälisiä, sieltä löytyen niin ruotsalaista, uusi-seelantilaista, australialaista kuin etelä-afrikkalaista verta. Nykyään panimoita on kaksi, toisessa tehdään hapanoluet ja toisessa kaikki muut. Beerbliotek on kunnostautunut myös nk. kollaboraatio- eli yhteistyöoluiden parissa, varsinkin muiden ruotsalaisten pienpanimoiden kanssa.

Panimon vientipäällikkö Henke Bengtsson kävi Suomessa joulukuussa 2017. Kuuntele haastattelu alta, missä Bengtsson valottaa niin panimon taustoja, Ruotsin oluttrendejä kuin omia mielipiteitään olutkulttuurista.