Black Food Festival – Mustaa olutta mustan ruuan kera

Black Food Festival on kaupunkitapahtuma, missä pääosassa on mustat elintarvikkeet. Mustan juoman ja ruuan maailmaan kävijöitä viedään urbaanin musiikin tahdissa.

Black Food Festival on kiertänyt menestyksekkäästi jo Budapestissa, Berliinissä ja Tel Avivissa. Tel Avivin valloituksen jälkeen festivaali tulee nyt ensimmäistä kertaa Helsinkiin 31. maaliskuuta tuoden kävijöiden kokeiltavaksi sekä suolaisia että makeita paikallisia mustia ruokia ja juomia, niiden joukossa tietysti myös tummaa olutta. Mustasta ruokavalikoimasta löytyy muun muassa japanilaisia herkkuja, Asian fusion -keittiön maistiaisia, käsintehtyjä makkaroita, hyönteisiä, street foodia, argentiinalaisia chipoja, macaronseja ja kuppikakkuja, mustia virvoitusjuomia, cocktaileja sekä tietysti myös vegaanisia vaihtoehtoja.

Tapahtuman aikana gastronomian ja juoma-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo arvioi näytteilleasettajien tarjoamaa ruokaa sekä myöntää ”Black Food of Helsinki 2019” ja ”Black Drink of Helsinki 2019” -palkinnot luovimpien ja parhaimpien tuotteiden tekijöille. Tuomariston jäsenenä nähdään mm. Pien Shop&Barin Erkki Häme, televisiokokki ja keittiömestari Akseli Herlevi sekä olueen viehättynyt ruokabloggari Jella Bertell.

Black Food Festivaalin idea syntyi vuonna 2016 ja ensimmäinen Black Food Festival järjestettiin Budapestissa marraskuussa 2018. Nyt Black Foodin roadshow vierailee 20 eri kaupungissa 24 kuukauden aikana. Ensimmäinen festivaali debytoi Budapestissa nauttien suurta menestystä – jota seurasivat Berliinin ja Tel Avivin tapahtumat viimeisten 2 kuukauden aikana. Katso lisää tapahtuman Facebook-sivulta .

Kansikuva Anikó Lehtinen, kuva Black Food Festival