Espoossa juhlistetaan real alea Brexitin varjossa

Espoon Niittykummun Gallows Birdissä viikonloppuna järjestettävä Real Ale Brextival kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun brittioluiden ystävät.

Brexit uhkaa myös Gallows Birdin Real Ale Festivalin olemassaoloa. Jos Britannia jää tullimuurin taakse, saattaa paikallisen real alen tuonti Suomeen vaikeutua, tai ainakin kallistua huomattavasti. Brexitin vaikutus jää nähtäväksi, mutta Gallows maistattaa meille Thomas Aschanin ja ystävien valitseman hienon kattauksen Lontoon seudulta tulevaa maukasta olutta.

24 real alea ja kourallinen kegistä tulevaa brittiherkkua vetää hymyn naamalle, vaikka vakaviakin katseita nähtiin arvioitsijoiden kasvoilla. Keski-ikäinen miesvoittoinen olutväki täytti Gallows Birdin mukavasti jo alkuillasta. 220 asiakaspaikkaa käytettiin ja täytettiin tehokkaasti jo perjantaina.

Olutvalikoima on tyyleiltään vahvasti brittiläinen, vaikka muutama APA ja neipakin listalta löytyy. Modernit maut paiskaavat reilusti kättä perinteisen brittimeiningin kanssa. Bitterin ystäville tarjolla on vain yksi, mutta sitäkin maukkaampi tuote.

Festivaalille valikoituneet panimot: Five Points, Hammerton, One Mile End, Redemption, Signature Brew, Spartan, Tap East ja Kernel—  Siidereistä vastaavat Duckchicken ja brightonilainen Seacider.

Festivaali on käynnissä vielä tänään lauantaina valomerkkiin saakka. Olutposti suosittelee.

Kuvat: Mikko Hentunen