mainos

Brinkhall Sparkling ja Kuura Cider yhdistyivät

Kahden siideritalon uusi yhteinen alku.

Rymättylästä ja Fiskarsista kuului huhtikuussa innostuneita uutisia: Brinkhall Sparkling ja Kuura Cider yhdistyivät Brinkhallin ostettua Kuuran liiketoiminnan. Uuden siideritalon avajaisia vietettiin 19.11. Halikon Design Hillissä.

siiderintekijä

Kotimaisen omenan jalostamisen viitisen vuotta sitten aloittaneet Brinkhall Sparkling ja Kuura Cider olivat tahoillaan todenneet, että kaupallinen menestys on kovan työn takana. Kuura Cider ajautui vuosi sitten kesällä yrityssaneeraukseen. Myös vuodesta 2017 lähtien omenaviinien prestige-luokkaan tähdännyt Brinkhall oli uudistumisen tarpeessa. Kahden yrityksen yhdistyessä syntyi entistä vahvempi toimija, joka aloitti puhtaalta pöydältä uusissa tiloissa. Yritys jatkaa toimintaa Brinkhall Sparklingin nimellä upouusissa tiloissa Salossa. Halikon Design Hillin kohdalla kannattaa painaa jarrua ja käydä tutustumassa heinäkuussa käyttöön otettuihin tuotantotiloihin ja puotiin.

Siiderintekijänä jatkaa Petri Halmetoja

Kuura Ciderin perustaja Halmetoja jatkaa työtä molempien talojen tuotelinjojen parissa. Hän arvioi yhdistymisen olleen molemmille osapuolille kannattava: Brinkhall Sparkling sai Kuuralta vahvaa osaamista ja vastaavasti Kuura Cider rahaa saneerausohjelmansa läpivientiin. Kauppa mahdollisti muutoksia, joita joka tapauksessa oltiin tekemässä. Nyt Halmetoja on sekä Brinkhallin että Kuuran siiderintekijä, joka nojaa yrityksen hyvään omistajapohjaan ja mahdollisuuteen satsata oikeisiin asioihin.

– Se, että hommaa on rakentamassa useampia henkilöitä, vakauttaa tilannetta ja luo vahvempaa perustaa, Halmetoja toteaa.

Kaupallisesta puolesta vastaa toimitusjohtaja Jaakko Saivosalmi ja siidereitä tekee yhdessä Halmetojan kanssa Tapani Levanto.  Omenatarhaa hoitaa Susanna Lehtiranta.

Aito siideri sydämenasiana

Aito siideri on ollut Kuuralle sydämenasia. Halmetojan lähtökohtana Brinkhall Sparklingilla on, että jatkossa kaikki talon siiderit tulevat olemaan aitoja, sataprosenttisesti kotimaisesta omenasta tehtyjä.

– Tahtotilamme on kotimaisen omenan hyödyntäminen. Kaikki tuotteemme ovat aitoja. Meillä on tästä yksimielisyys, ja aidon siiderin arvoihin on helppo sitoutua!

Halmetojalle kulunut syksy on ollut innostava: tästä alkaa Brinkhallin uusi aika.

– Olemme luomassa uutta, voi sanoa että kaikki on muuttunut, kun sijainti ja ihmiset ovat vaihtuneet. Vanha ei sido meitä, vaan ajattelemme kaiken uusiksi, hän lupaa.

Siiderin sykli on pitkä: aidon omenasiiderin annetaan kypsyä rauhassa talven yli, pitkälle kevääseen. Halmetojan kädenjäljen Brinkhallin ruorissa pääsee maistamaan ensi kesänä.

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Kuvat: Brinkhall Sparkling

Lue lisää Brinkhall Sparklingin uuden siiderintekijän mietteistä ja yrityksen uusista tuulista Olutposti-lehden numerosta 4/2021.

Tilaa Olutposti itsellesi tai lahjaksi! – Olutposti