British invasion -oluet esittelyssä (osa 3)

S-ryhmän ruokakauppojen British invasion -olutaalto tuo esiin brittipanimoiden parhaimmistoa. 15.9. saakka myymälöiden oluthyllyillä nostetaan esiin klassikoita ja uutuuksia.

Olutposti esittelee tuotteita kampanjan ajan. Katso myös esittelyjen osa 1 ja osa 2.

St Austell Brewery

Proper Job Cornish IPA 5,5% on amerikkalais- ja englantilaistyylin liittona pantu palkittu moderni IPA. Vuodesta 2006 tuotannossa ollut Proper Job on voittanut palkintoja mm. CAMRAn festivaaleilla ja SIBA National Beer Festivalilla.

Shepherd Neame

Herkullinen tumman paahteinen Double Stout 5,2% kuuluu Englannin vanhimmaksi itseään tituleeraavan kentiläisen Shepherd Neame -panimon Classic Collection -sarjaan. Resepti on talon oma vuodelta 1868.

Panimon lippulaiva Master Brew The Original Kentish Ale 4% on perinteistä brittialea parhaimmillaan. Oluen täyteläisessä maussa voi maistaa toffeisuutta kruunattuna paikallisten lajikkeiden humaloinnilla.

Spitfire Amber Ale 4,5% on legendaarisen hävittäjäkoneen mukaan nimetty brittibitter. Vuodesta 1990 tuotannossa ollut olut juhlisti ”The Battle of Britain” -ilmasodan voittoa 31.10.1940.

Spitfire Gold Ale 4,3% on makeahko golden ale joka tuotettiin juhlistamaan ”Battle of Britain” -ilmataistelun 75-vuotispäivää. Maltainen karamellisyys sai seurakseen Centennialin sitruksisuutta ja Saazin mausteisuutta. Katkeroa tuo niin ikään brittilegenda Challenger.

Meantime

Lontoolaisen Meantime -panimon Anytime 4,7% on voimakkaasti humaloitu moderni sessio-IPA. Humaloinnin takana Mosaic, Cascade ja Centennial lajikkeet.

London Pale Ale 4,3% on britti- ja jenkkihumalilla ryyditetty moderni sitruksinen pale ale.

Lähde: Servaali