DraughtMaster – Fresh pressed beer

DraughtMaster-hanajärjestelmä mahdollistaa laajan ja vaihtuvan valikoiman ylläpitämisen

(Kaupallinen yhteistyö)

Lähes kolme vuotta sitten Suomessa lanseerattu Carlsbergin ja Sinebrychoffin DraughtMaster-hanajärjestelmä on ottanut paikkansa Suomen ja Euroopan ravintolakentillä.

hanoja

Vuoden 2021 vaihtuessa hiilidioksiditon hanapainejärjestelmä on käytössä jo yli puolella Sinebrychoffin asiakkaista Suomessa. Korkealle prosentille näinkin nopeassa aikataulussa on syynsä. DraughtMaster toimii ja lunastaa lupauksensa. Helppokäyttöinen, kompaktin kokoinen ja ekologisuutta tukeva laitteisto pitää hanajuoman tuoreena ja raikkaana tarvittaessa pitkäänkin ja on samalla hygieeninen. Se asentuu helposti kokonsa ja pintaputkiston ansiosta pieneenkin tilaan jopa 30 metrin päähän itse hanastosta ja tarjoaa myyntiin kunnioitettavan valikoiman hanatuotteita oluista ja siidereistä lonkeroon. Laitteisto pesee itse itsensä ja astian vaihto käy käden käänteessä pienikokoisemmaltakin juomanlaskijalta.
Suomen Luonnonvarakeskuksen validoiman elinkaaritutkimuksen mukaan DraughtMaster säästää myös ilmastoa. Sen hiilijalanjälki on 3,5 % pienempi, kuin hiilidioksidikäyttöisen teräsastiahanaston. Laitteen käyttämä paineilma tekee myös tarpeettomaksi juoman altistamisen hiilidioksidille ja hapelle, jolloin myyntiaika pitenee huomattavasti. DraughtMaster käyttää astian viimeiseen pisaraan asti ja järjestelmään siirtymisen onkin todistettu lisäävän myyntiä vuositasolla jopa 8 %.
Helsingin legendaarisen Corona-baarin ja Buenos Aires-ravintolan toimitusjohtaja Heikki Heimo otti DraughtMaster-järjestelmän käyttöön toimipisteisiinsä noin kaksi vuotta sitten.

”Minulla on pitkä kokemus Sinebrychoffin kanssa toimimisesta. Heidän tarjoamansa järjestelmä vaikutti heti kättelyssä mielenkiintoiselta. Hävikitön ja helppoasennuksinen järjestelmä ei tuonut meille lisäkuluja ja valikoimaakin löytyi mukavasti. Kotimainen hanaolut- ja lonkero ovat meidän kärkituotteitamme, joten käytön helppous ja automaattinen pesujärjestelmä säästävät henkilökunnalta paljon aikaa ja vaivaa. Hyvä säilyvyys mahdollistaa pientenkin erien kokeilun. Siinä missä ennen astia piti myydä loppuun viikossa, voi erikoisemmankin oluen pitää nyt myynnissä vaikka kuukauden ajan. Jos 30 päivässä ei saa yhtä astiaa myytyä loppuun, on silloin vika jo myyjässä”, naurahtaa Heimo.

”DraughtMasteriin siirtyminen ei sulje myöskään pois muiden järjestelmien samanaikaista käyttöä. Meillä on käytössä niiden rinnalla myös vanhat teräsastialaitteistomme. Tämä mahdollistaa laajan ja mielenkiintoisen valikoiman ylläpidon hanatuotteissa.”

DraughtMaster-järjestelmien käyttämät kapselit valmistetaan kierrätetyn PET-muovin ja nailonin (6 %) seoksesta. Käytetty astia puristuu paineilmassa noin lentopallon kokoiseksi. Tyhjät astiat kerätään ja paalataan Sinebrychoffin toimesta jatkokäsittelyä ja kierrätystä varten.

”Uudet ekologisuutta tukevat innovaatiot ovat meille yhtiönä tärkeä asia. Olemme sitoutuneet Together Towards ZERO -kampanjallamme päästöttömään tulevaisuuteen ja DraughtMasterin käyttöönotto on tärkeä osa matkaamme sinne. Kehitämme järjestelmää aktiivisesti vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme ja ennen kaikkea kuluttajien toiveisiin”, kertoo Sinebrychoffin On trade -myynnin kanavajohtaja Christian Hickey.

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2021.

Teksti: Mikko Hentunen

Kuva: Aki Rask