Fiskarsin Panimo ja Noita Winery osaksi Uniq Drinks Finlandia

Uniq Drinks Finland Oy vahvistaa asemaansa yhä monipuolisempana juomatalona, kun siihen tämän syksyn aikana yhdistetään Fiskarsin Panimo, Suomenlinnan Panimo, Noita Winery sekä käsityöläistisleitä valmistava Ägräs Distillery.

Jari Leinonen, Fiskarsin Panimolta ja Noita Winerylta kertoo yhdistymisestä:

Pari vuotta sitten Fiskarsin Panimolla mietimme, mitä me oikein haluamme olla. Silloin päätimme keskittyä yhä enemmän ”hippioluisiin”, eli belgialaistyylisiin oluisiin, hapanoluisiin, villioluisiin sekä viini- ja oluthybrideihin. Aloitimme samoihin aikoihin Simon McCaben johdolla Noita Winery -brändillä alkuviinien valmistuksen ja se muokkasi hyvin luontaisesti myös suuntaamme panimona. Alkuviinien kysyntä on yllättänyt todella positiivisesti ja kasvatamme joka vuosi valmistuvien litrojen määrää.

Liittymällä osaksi UDF:ia pääsemme osaksi heidän osaavaa ja kattavaa myynti-, markkinointi- ja logistiikkaorganisaatiotaan. Tämä tuo meille entistä paremmat mahdollisuudet keskittyä omantyylisten oluiden tekemiseen ja voimme jatkossa kasvattaa edelleen myös viininvalmistuskapasiteettiamme.

Kyseinen yhdistyminen tuo lisää pontta toimintaamme. Voimme keskittyä olennaiseen, koska sekä alkuviinit että hapan-ja villioluet vaativat aikaa ja paneutumista. Olemme koko panimo- ja wineryjengimme kanssa iloisia yhdistymisestä ja sen tuomista uusista mahdollisuuksista kasvattaa brändejämme näköiseksemme.

Fiskarsin Panimolta on tuloillaan on lisää esimerkiksi Down By the River- villioluen tyyppisiä tuotteita, joissa kaikki raaka-aineet villiä hiivaa myöten on hankittu lähistöltä, unohtamatta hyvin lähtenyttä real ale-tuotantoamme. On myös mukavaa, että saman yrityksen sisällä ovat hyvät ystävät Suomenlinnan Panimosta. Tämäkin voi poikia paljon hienoja juttuja tulevaisuudessa. Uusien resurssien myötä meidän ei kuitenkaan tarvitse kokonaan hylätä perinteisempiä oluitamme ja jatkossa mahdollisesti pystymme kasvattaa litroja niissäkin. Panimon ja viinimön työntekijät jatkavat töissään kuten ennenkin.

Näiden yhdistymisten myötä Uniq Drinks Finlandin panimotuotevalikoima, täydentyy edelleen laadukkailla kotimaisilla pienpanimotuotteilla.

Uuden kokonaisuuden toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Ali-Melkkilä, joka siirtyy UDF:n palvelukseen Kyrö Distillery Companysta. Uniq Drinks Finlandin nykyinen toimitusjohtaja Timo Vainonen keskittyy jatkossa yrityksen viinikaupan kehittämiseen ja tuoteportfolion kasvattamiseen Mikon tukena.

Lähde: Uniq Drinks Finland ja Fiskarsin Panimon tiedote.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!