mainos
mainos

Juomien monitoimija Fiskarsin Panimo

Fiskarsin kuvankauniissa ruukissa toimiva Fiskarsin Panimo tunnetaan paitsi mielenkiintoisista oluista, myös viineistä, tisleistä ja kahvista.

Alkuperäisen panimon lisäksi osin samoissa tiloissa ja omistuksessa toimivat alkuviinejä ja spritzereitä valmistava Noita Winery, Ägräs Distillery-tislaamo ja nyt uusimpana kahvi- ja tee-yritys Fiskars Coffee Roastery & Tea Company. Lisäksi paikan yhteydessä on myös pieni Ägräs Taproom sekä viihtyisä, jokivarrelle katsova terassi.

Jari Leinosen kanssa juomia tekee englantilainen Simon McCabe, joka on ollut alkuviinejä tuottavan Noita Wineryn idean isä. Nyt alkuviinejä tehdään jo toista vuotta itävaltalaisista luomurypäleistä, ja kun kaksi vuotta sitten viinejä oli kaksi, nyt 2019 vuosikertaa varten rypälelajikkeita ja valmiita tuotteita oli jo useampia, niin kuohuvana kuin perinteisenä alkuviininä. Alkuviineihin ei lisätä käymishiivaa, näin Noita Winerynkin viinit ovat käyneet villihiivoilla ja osin bakteereilla, jotka saavat viinit maistumaan jännittävän moniulotteisilta. Lisäaromeja viineihin on haettu kypsyttämällä niitä georgialaisissa kvevri-saviastioissa, joissa viini hapettuu ja saa makua. Samoja astioita käytetään Fiskarsissa myös vahvan siiderin kypsytykseen.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi Olutpostin näköislehdestä!

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!